VIDEORETETA Muraturi intarziate de noiembrie – ultima suta de metri pentru camara

Gata, toamna este aproape trecută, dar prin piaţa încă mai găsim legume pentru a le pune la butoi. Fiindcă, ori ce s-ar spune, murăturile asortate la butoi, sunt totuşi cele mai gustoase.

Eu am făcut aceasta filmare pe la finele lui octombrie, dar ieri am trecut prin piață și am văzut – slavă Domnului- destule legume numai bune de pus la murat. Sunt mai scumpe, dar asta e! Dacă nu v-aţi gândit mai prin septembrie la asta, acum le luați mai scumpe.

Am văzut, gogonele, conopida, varza şi sfecla roşie, ţelina, varza albă, gogoşari – neapărat verzi, dar am văzut şi castraveţi. Sunt mai scumpi castraveții, undeva la 4-5 lei kg, dar……….tot sunt mai buni şi ieşiţi mai bine dacă îi conservaţi voi. Mai puteti pune ceapa curatata si mere verzi, dar mie nu-mi plac.

Aşa că, o să spălăm bine legumele, le curăţăm, le desfacem în buchetele, sau le tăiem în felii – după caz – şi le punem la butoi. Puteţi pune mai multă conopida, este încă ieftină şi este foarte bună murată. Nu uităm de mărar uscat, cimbru, boabe de piper şi muştar, foi de dafin, sghinduf – dacă vă place și peste, punem saramura făcută din 30 g sare de sac – fără iod- la 1 l apa.

Și – gata cu murăturile noastre.

Spor la treabă şi ….nu rataţi această ultimă ocazie.

[youtube id=”wIpI9cTBpN4?list”]

Comentarii

comentarii