Azi este miercuri, deci gătim mâncare de cartofi de post

mancaredecartofiIngrediente:
1 kg cartofi roza,
pasta tomate dupa gust,
ulei,
1 ardei gras,
2 morcovi medii,
2 cepe medii,
frunze patrunjel,
boia
dafin,
sare,
piper,
o lingură faină
dacă doriți să diversificați rețeta, puteți pune cubulețe de soia sau ciuperci- un borcan

Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit intr-o cratita cu ulei, la foc mic. Se adauga putina apa, dupa ce s-a prajit putin . Se taie ardeiul marunt si se adauga peste ceapa.
Se curata cartofii si morcovii, se taie bucatele si se pun in cratita cu ceapa, se adauga apa calda, sare , piper si o foaie de dafin si se fierb acoperit, la foc mic, pana cand apa scade. Cand sunt aproape fierte legumele- ciuperci sau cuburi de soia înmuiate în apă caldă- se adauga boiaua, pastă tomate, făina, o cană de apă si se lasa sa mai fiarba 20 minute. La sfarsit se adauga patrunjel tocat.
Atenție: merge excelent cu varză acră sau murături și pâine proaspătă sau chiar langoși.

Comentarii

comentarii