Azi gătim și mâncăm foarte sănătos și ușor: Macrou sau peşte prăjit cu legume şi cuş – cuş

peste cu cus cusIngrediente:

Macrou sau ce peşte preferaţi – o bucată de persoană
O ceapă mare
Un morcov potrivit sau doi mai mici
Un praz potrivit- partea albă
Un păstârnac mic
Doi ardei graşi coloraţi
Un borcan de ciuperci feliate
O pungă de 200 g de cuş-cuş
Pătrunjel frunze
Sare, piper, vegeta, condimente pentru peşte, ulei
Usturoi

Preparare

Pentru fiecare mesean se alege un peşte. Să nu fie mai greu de 350 de grame. Se eviscerează, se spală bine după care il dăm bine cu sare şi îl punem de-o parte într-un castron.
Luăm o ceapă mare şi o tocăm solzişori. La fel facem cu un ardei galben şi unul roşu. Un morcov roşu de mărime potrivită se dă pe răzătoarea mare. Un păstârnac micuţ se taie cubuleţe. Le punem pe toate la călit în puţin ulei. Mai adăugăm şi partea albă de la un praz potrivit tăiată rondele cam de un cm. Lăsăm la foc mic şi când încep să se înmoaie, punem cam 200 de grame de ciuperci tocate sau din borcan. Lăsăm să îşi dea drumul la zeamă după care punem linguriţă de vegeta şi puţină apă. Punem capac şi lăsăm la foc mic să scadă şi să fiarbă. Potrivim de gust cu sare, piper şi o mână de pătrunjel tocat.
200 de grame – cam o cană- de cuş-cuş se rumenesc în două linguri de ulei. Când este auriu, punem deasupra apă- aceeaşi cantitate de apă clocotită- deci, tot o cană, în care am dizolvat o linguriţă de vegeta. Lăsăm să dea un clocot şi stingem focul după care acoperim bine cratiţa.
După 20 de minute, cu o furculiţă amestecăm uşor şi desfacem cuş-cuş-ul în bobiţe.
Amestecăm cele două semipreparate şi am obţinut cel mai gustos cuş-cuş cu legume.
Peştele se şterge cu un şervet de apa pe care a lăsat-o din cauza sării cu care l-am dat. Nu se spală. Îl dăm cu un praf de piper sau condimente pentru peşte, după care, îl ungem cu ulei şi îl punem la grătar sau îl dăm prin făină şi prăjim în ulei mult.
Servim fierbinte cu felii de lămâie sau un mujdei de usturoi.
Poftă bună!

Comentarii

comentarii