Azi preparăm vegeta – sau concentrat de legume – acasă VIDEO

Este o reţetă foarte uşoară, dar care necesită un pic de pregătire. Ca să fiu sincer, o parte din legume le-am avut de la piață, iar o altă parte, am cumpărat-o de la un magazin naturist. Şi tot sincer vă spun că am găsit aceleaşi legume la hipermarket, numai că erau la jumătate din preţul plătit la ,,naturişti”. Mai exact, pentru reţeta noastră avem nevoie de:

3 kg morcov
500 g pătrunjel rădăcina
200 g frunze pătrunjel
400 g păstârnac
400 g ţelina rădăcina
100 g ţelina frunze
1 kg ceapă albă
500 g praz – doar partea albă
1 gulie de vreo 300 g

În cazul in care vă place și pentru mai multă culoare, puteți pune în amestec fulgi de ardei gras sau capia roșu. Dar in acest caz, gustul va bate inspre ciorba .

Toate aceste legume să dau prin storcătorul de fructe – aici legume – sucul se bea după preferinţă, iar răzătura se pune la uscat în strat subţire în tavă de aragaz. Atenţie! Legumele trebuie să fie bine deshidratate, nu coapte.

Varianta doi:

Dintr-un magazin cu produse biologice, sau chiar de la hipermarket, cumpăraţi legume deshidratate. În funcţie de gustul pe care-l vreţi dominant în rețeta dumneavoastră, alegeţi ce cantitate de legume cumpăraţi. Dar, respectaţi proporțiile.

Mai departe, toate legumele se dau prin blender, se toacă până la consistenţa dorită, se amesteca cu sare – nu mai mult de 25% din total produs, se lasă la uscat vreo jumătate de oră în cuptorul încins, dar cu flacăra stinsă, se lasă la răcit, apoi se pune în borcane ce se închid etanș. Nu comentez faptul că cea din comerț este mai colorată, mai galbenă, dar aceasta culoare i se trage de la caroten, un colorant alimentar obtinut din vegetale. Eu nu am folosit nimic.

Şi, gata cu vegeta de casă. Spor la treabă!

Comentarii

comentarii