Ceva ce merge si la pranz si la cină, dar si la micul dejun (dacă mai rămâne)

Ingrediente:

Aluat:
1 pachet de margarina pentru prajituri
300 grame faina
1 ou
1 praf de copt
1 lingurita rasa de sare
1 lingurita rasa de zahar

Umplutura:
3 4 cepe
2 cutii de ciuperci (800 gr)
4 oua
150 gr cascaval
1 legatura de marar
1 galbenus
sare
piper
vegeta (dupa preferinte)
Preparare:

etapa 1
Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.

etapa 2
Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda.

etapa 3
Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.

etapa 4
Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei).

etapa 5
Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.
De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34×25 cm.

etapa 6
Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.
Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.

etapa 7
Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.

Pofta buna !

Comentarii

comentarii