Ceva de sezon- Prajitura cu mac si prune

Ingrediente:

5 oua 200 gr zahar
30 ml ulei
1 praf de copt
100 ml lapte
220 gr faina
50 gr mac
1 kg prune fara samburi
40 gr zahar pudra

Preparare:

                etapa 1
Ouala intregi se mixeaza cu zaharul , pana ce capata o consistenta cremoasa.
Adaugam treptat uleiul si mixam in continuare.
Apoi turnam laptele si amestecam foarte incet.
etapa 2
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia cremoasa, si se amesteca usor.
etapa 3
Spre final adaugam macul.
etapa 4
Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se aseaza prunele spalate ( fara samburi), se presara 4 linguri de zahar tos  si se introduce tava in cuptorul incalzit cca 30- 40 min.
etapa 5
Deasupra se coloreaza usor maroniu iar daca nu sunteti siguri, incercati cu o scobitoare.
Prajitura va fi pufoasa si zemoasa datorita prunelor.
Dupa ce se raceste pudrati din abundenta cu zahar.
La fel de buna este cu caise, piersici sau la incepăut de vara cu cirese su visine. pentru o mai buna reusita, peste aluat, inainte de a pune fructele, se poate presara putin gris.
adaptata dupa culinar.ro

Comentarii

comentarii