Deputatul PSD Ioan Benga, spune că avem ,,Vești bune din economie” (P)

,,VESTI BUNE din economie. Avem crestere economica si o directionam spre populatie, in special spre cei cu venituri mici” spune deputatul Ioan Benga, om politic ce a susținut aceste vorbe în fața presei cărășene.
Deputatul spune că ,,Productia industriala la 8 luni, a crescut cu 9%, iar exporturile au crescut cu 7%! Guvernul va creste pensiile si indemnizatiile persoanelor cu handicap”.
Iată alte informări transmise de omul polic în conferința de presă de vineri de la sediul de campanie al lui Victor Ponta în Caraș Severin:
,,Cu 2,6% crestere economica pe semestrul 1 2014, fata de semestrul 1 2013, Romania are a opta rata de majorare a PIB real din UE, crescand de doua ori mai mult decat media europeana si de peste 3 ori mai mult relativ la media zonei euro.
o Economii precum Germania, Suedia, Belgia, Austria, Danemarca, Olanda si Franta au crescut mai putin decat Romania, iar Finlanda, Italia, Grecia, Croatia si Cipru au manifestat o scadere a productiei reale.

[youtube id=” Zy_2f25rhdg”]

§ VESTI BUNE DIN INDUSTRIE – productia industriala a crescut cu 9% la 8 luni 2014, fata de aceeasi perioada din anul trecut.
o EXPORTURILE au crescut cu 7%! Este un semn ca Romania se dezvolta sanatos, printr-o crestere industriala si a exporturilor, adica prin ceea ce producem la noi in tara si vindem celorlalte state europene si celorlalti parteneri economici mondiali ai Romaniei.
§ FMI a revizuit in crestere la 2,4% estimarile referitoare la cresterea economica din acest an, potrivit raportului World Economic Outlook, publicat marti.
o In raportul publicat in primavara acestui an, FMI estima o crestere de 2,2% pentru economia romaneasca.
§ Chestiunea cu recesiunea tehnica este pur statistica. 0,1 scadere economica in T1 nu numai ca intra in marja de eroare de 0,3, dar atunci cand se vor introduce datele pe T3 2014 este foarte probabil ca minus 0,1 din T1 2014 sa se transforme in plus!
§ E hilar si ingrijorator, totodata, sa vezi cum dau lectii privind cresterea economica politicieni care au condus Romania intr-o perioada cu cele mai mari caderi economice din UE (-6,6% in 2009 si -1,1% in 2010).
§ In timp ce guvernul PDL, format din actualii aliati ai lui Iohannis, a crescut TVA, a taiat salarii, a impozitat pensii si a dat oameni afara, Guvernul Ponta a reusit un mix de politici care a relansat Romania. Cateva date:
o Comparativ cu luna august a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 4,9%, iar puterea de cumparare a angajatilor a crescut cu 4%.
o Preturile de consum au scazut in august 2014 cu 0,3% comparativ cu iulie 2014 si au crescut cu numai 0,84% comparativ cu august 2013.
o Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele 8 luni din 2014 cu 7,6% comparativ cu primele 8 luni din 2013.
o Productia industriala s-a majorat cu 9,7% in primele 7 luni din 2014 relativ la aceeasi perioada din 2013. Romania a inregistrat in 2014 cea mai mare rata de crestere a productiei industriale la 7 luni (comparativ cu anul precedent) – 6,1% in 2013, 4% in 2010, 5,8% in 2008.
o Exporturile Romaniei au atins un nivel record de 4,8 mld euro in luna iulie 2014! Comparativ cu primele 7 luni din 2013, exporturile s-au majorat cu 8,9% in lei, respectiv cu 7,5% in euro.
§ Vom continua sa distribuim echitabil beneficiile cresterii economice (chiar daca mai mica decat anul trecut) prin realizarea unui mix consistent intre stimularea economiei private si masuri de crestere a veniturilor populatiei.
§ Continuam sa facem dreptate, sa reducem inechitatea sociala, sa fim alaturi de pensionari si de grupurile vulnerabile.
o In noul buget exista posibilitatea ca pensiile sa fie indexate cu pana la 5 procente. Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii taiati de guvernul Boc si a majorat pensiile peste rata inflatiei. Acest proces de crestere a pensiilor si de reparatie sociala continua. Nivelul de trai al pensionarilor trebuie sa creasca.
o De asemenea, incepand cu ianuarie 2015, indemnizatiile persoanelor cu handicap vor fi majorate. Guvernul lui Traian Basescu a taiat aceste indemnizatii. Guvernul Ponta le creste. Persoanele cu dizabilitati trebuie sustinute si incurajate, nu aruncate la marginea societatii, asa cum a facut Traian Basescu si cum vrea sa faca Klaus Iohannis.
§ Pentru ca aceste lucruri sa se intample, este nevoie sa continuam modelul de crestere economica al guvernului Ponta. Aceasta inseamna Victor Ponta – presedinte si un guvern cu care acesta sa colaboreze pentru a continua lucrurile bune incepute”.

Deputatul IOan Benga nu a ezitat să îl atace pe canddadtul opoziției la funcția de președinte.
,,Dl. Iohannis spera ca va castiga voturi evitand sa raspunda unor intrebari sensibile, care au insa nevoie de clarificari din partea sa
Pe subiectul OUG privind alesii locali, Klaus Werner Iohannis s-a dovedit un actor politic ipocrit, profund mincinos!
Iohannis sa faca lumina in Scandalul Luxului – cum e posibil sa dea 500 euro chirie pe un apartament estimat la 1,5 mil euro?
A mai primit Iohannis alte „cadouri simbolice” de la samsarul de masini Schmidt?
§ Klaus Werner Iohannis a declarat pe 6 septembrie, in urma cu o luna ca PNL, partidul pe care il conduce, NU va primi niciun ales local in baza acestei OUG!
o Primarul PC din Deva s-a inscris in PNL, in baza OUG privind alesii locali atacata zile in sir de Klaus Iohannis, subiect pe care dl. Iohannis s-a dus, ipocrit, chiar si la DNA sa depuna o plangere penala.
o Deci Klaus Iohannis a mintit.
§ Klaus Iohannis continua sa taca pe cazul Cancescu si alte spete similare, in care colegi de-ai domniei sale au probleme penale.
o Il somam pe domnul Klaus Iohannis sa spuna daca va face ca Traian Basescu, daca e de acord cu comportamentul colegilor sai de partid cu probleme penale.
o Iohannis trebuie sa spuna ce parere are despre oamenii din jurul sau, oamenii condamnati sau cu probleme penale: Sorin Rosca Stanescu, Aristotel Cancescu, Florin Turcanu, Stefan Stoica etc.
§ Klaus Iohannis nu face lumina in „Scandalul Luxului” in care ii place sa traiasca – 500 EUR chirie pentru un apartament de 1.5 mil euro!
o Dl. Iohannis conduce un BMW primit ca primar, are 6 case, si locuieste cand este in Bucuresti intr-un apartament de lux, estimat la 1.5 mil. euro, pe care plateste o chirie simbolica, aprox 500 euro.
o Apartamentul in care sta Iohannis este proprietatea lui Michael Schmidt, dealer de autoturisme BMW din România! O stranie coincidenta sau poate mai mult decat atat – romanii nu vor afla, pentru ca Iohannis tace si pe acest subiect!
o Cu 500 euro chirie, cat plateste Iohannis pe apartamentul sau de peste 200 mp, un roman obisnuit inchiriaza un apartament cu 3 camere intr-un cartier marginas al Bucurestiului, in nicun caz in Primaverii!
o Ce il leaga pe Iohannis de acest lux, si de Automobile Bavaria? A mai primit dl. Iohannis alte cadouri scumpe de la samsarul de masini Schmidt, altele decat apartamentul in care locuieste in Bucuresti si limuzina de lux BMW?
§ Toate aceste semne de intrebare se adauga celorlalte scandaluri in care numele lui Iohannis a fost implicat, iar dl. Iohannis a refuzat sa dea un raspuns ferm:
o De unde a avut 75.000 de marci in anii 90 sa isi cumpere prima casa? Explicatia cu banii din meditatii este o jignire la adresa oricarui profesor care a dat meditatii.
o De unde a avut banii necesari sa isi achizitioneze, ulterior, celelalte 5 case?

Ce personalitati interne si internationale si-au anuntat sustinerea pentru Victor Ponta?
§ Sorin Oprescu – Primarul Capitalei – „Fara dubii, Victor Ponta este omul care ne trebuie, de care noi toti, tara in general, avem nevoie acum.”
§ Maestrul Radu Beligan – „Il sustin pe Victor Ponta pentru ca tara aceasta are nevoie de un presedinte tanar si energic”.
§ Helmuth Duckadam – legenda a fotbalului romanesc – „Noul presedinte, eu il vad pe Victor Ponta, deoarece e singurul premier sau presedinte, care dupa 24 de ani s-a aplecat spre sportivi, spre oamenii de cultura.”
§ Iurie Leanca – Prim-ministrul Republicii Moldova – Victor Ponta este „un om care a făcut timp de un an şi jumătate cât nu s-a întâmplat în relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău”
§ Martin Schulz – Presedintele Parlamentului European
§ Bohuslaw Sobotka – Prim-ministrul Cehiei
§ Elio di Rupo – Prim-ministrul Belgiei
§ Sigmar Gabriel – vice-cancelarul Germaniei
§ Aleksandr Vucic – Prim-ministrul Serbiei
§ Edi Rama – Prim-ministrul Albaniei
§ Robert Fico – Prim-ministrul Slovaciei
§ Irakli Garibashvili – Prim-ministrul Georgiei
§ Toate aceste nume, alaturi de toti ceilalti lideri politici internationali, alaturi de toti ceilalti reprezentanti ai societatii civile din Romania ne arata ca Victor Ponta este un om politic greu, cu viziune, un lider apreciat.
§ In comparatie, nimeni nu si-a anuntat sprijinul in plan international pentru Klaus Iohannis – este si normal, dl. Iohannis nu este cunoscut in acele medii, avand experienta zero in tot ceea ce inseamna politica externa si relatii internationale.
o Dl. Iohannis este sustinut de oamenii Regimului Basescu, inclusiv de Traian Basescu, cel care a declarat ca il va vota in turul 2 pe Iohannis”.

Benga a mai spus că ,,Premierul Victor Ponta efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova
Prim-ministrul va vizita la Cahul locația pentru construcția noului sediu al Teatrului ‘Bogdan Petriceicu Hașdeu’, cu fonduri alocate de Guvernul României, ocazie cu care va fi semnat Memorandumul de finanțare al proiectului.
Victor Ponta va vizita o grădiniță a cărei construcție a fost finanțată prin programul de asistență furnizat de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii de educație din Republica Moldova.
Vizita va continua la Chișinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova, conform angajamentelor anunțate, 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare, în cadrul procesului de susținere de către România a consolidării capacității instituționale, modernizării administrației și instituțiilor de la Chișinău, inclusiv a celor din educație și cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE”.

Apoi deputatul s-a referit și la alte probleme cum ar fi :
,,Veşti bune pentru românii din străinătate. Ce le pregăteşte Guvernul Ponta!
Românii care locuiesc în străinătate, cu permis de şedere şi de muncă, vor putea achiziţiona locuinţe prin programul Prima Casă, iar plafonul garanţiilor acordate exclusiv pentru aceştia va fi de 25 milioane lei, până la finele acestui an

Guvernul a alocat peste 50 milioane de euro pentru sprijinirea cadrelor didactice
Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), anunţă lansarea în consultare publică a ghidului „Dezvoltarea carierei didactice”. Cadrele didactice care vor urma cursuri de formare profesională vor primi un stimulent în valoare de minimum 150 de euro

Minciuna lui Iohannis: PNL îi primeşte pe aleșii altor partide
Primarul Devei este cel mai recent ales local trecut în barca liberalilor, profitând de prevederile controversatei Ordonanţe 55. Deşi Iohannis anunţa că formaţiunea pe care o conduce nu va primi niciun ales local votat pe listele altui partid, filialele judeţene ale PNL au uşile larg deschise traseiştilor.”

(P)

Comentarii

comentarii