Dovlecel si vinete pane cu cartofi prajiti si salata VIDEO

Reţeta de azi este una foarte simplă şi poate fi făcută de oricine are un pic de atracţie pentru bucătărit şi preparate culinare. Mi-am pregătit ingredientele, adică:

3 dovlecei
2 vinete
6 ouă
faină albă
ulei
sare
piper

Am spălat bine dovleceii şi vinetele şi aşa cu coaja cu tot, le-am tăiat feliuţe – cam de jumate de cm şi le-am dat cu sare. Le-am pus la înmuiat în castroane având grijă ca din când în când, să întorc feliile astfel încât sarea să poată pătrunde pe toate părţile.

Am scurs dovleceii şi vinetele de apa lăsată şi am trecut feliile prin faină, apoi prin oul bătut, după care, le-am prăjit în ulei încins. Fiecare după gust – mai rumen sau mai auriu.

Am aşezat feliile pe un şervet într-un castron ca sa sugă din surplusul de ulei, am făcut o porţie de cartofi noi prăjiţi, o salată din ceapă, castraveţi şi roşii şi…..gata cu mâncarea pentru azi. Cine vrea poate pune pe lângă cârnăciori prăjiţi sau carne de pui sau chiar feliuţe de şuncă sau de muşchi.

Asta a fost pentru azi, o mâncare deosebit de gustoasă, de sezon și mai ales, foartea sănătoasă. Această mâncare costă foerte puțin, undeva la 15 lei pentru patru porții. Spor la treabă şi poftă bună!

Comentarii

comentarii