Este miercuri, azi gătim ușor și fără carne- Orez cu legume și ciuperci coapte

pilaf ciuperciIngrediente:

o cana cu orez cu bobul rotund
un morcov mare
o telina mijlocie
o ceapa mare rosie
un fir de praz- partea alba
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
o lingurita cu Secretul gustului
un praf de sare
4 linguri ulei
400g ciupercute champignon
patrunjel verde pentru decor
sare,piper
Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte legume sau verdeturi.
Preparare:

Am spalat orezul bine cu apa fierbinte- în cazul în care nu este prefiert si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa.
Intre timp am curatat ceapa și prazul si le-am tocat. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare.
Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc.
In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa si prazul, apoi am adaugat cubuletele de ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam.
Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Aruncăm deasupra pătrunjelul tocat. Potrivim de gust cu piper. Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umfle si sa absoarba toata zeama.
Am pus ciupercutele intr-un vas termorezistent, le-am stropit cu ulei de masline si putina sare si le-am bagat la cuptor.
Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am rasturnat pe farfurie, iar in jurul lui am pus ciupercutele coapte.
Ornați cu pătrunjel verde si felii de ardei roșu.

Merge foarte bine pe lângă o salată de murături sau de ardei capia copt.
Dana Tudor (Viziteaza situl)

Comentarii

comentarii