EXCLUSIV VIDEO Secretul păstrat de Marcel Vela timp de 7 ani, află ce i-a schimbat primarului viața

helicopter prafDupă ce a văzut tragedia din Apuseni, mișcat de cele întâmplate, Marcel Vela, a decis că a sosit timpul să vorbească și despre el. Primarul din Caransebeș și-a văzut moartea cu ochii în timp ce a căzut cu helicopterul din aer de la peste 2000 de metri. De atunci, edilul și politicianul bănățean, și-a schimbat optica și vede în alt fel lucrurile și întâmplările vieții, momentele ce ne marchează existența și trecerea rapidă prin această lume. Totul s-a petrecut din cauza unei erori de pilotaj.
După 7 ani de tăcere, Vela a povestit despre accidentul de helicopter când s-a prăbușit de la peste 2000 de metri pe vârful Mătania din Munții Țarcu. Cu toate că au fost patru oameni în aparat: Marcel Vela, Dan Paici- alias Lupul singuratic, Horațiua Buna și Petre Moț, din fericire, datorită pregătirii profesionale a pilotului, a stratului gros de zăpadă și a norocului, primarul Marcel Vela și ceilalți trei ocupanți, au scăpat cu viață. Ba mai mult, ei au mers câțiva km prin zăpada până la piept până la cabana meteorologică de pe Vărful Țarcu de unde au fost recuperați de omul de afaceri Romeo Dunca.
Aparatul a aparținut omului de afaceri Romeo Dunca. Acesta dezvolta o afacere în turism în Munții Țarcu.
Vela a decis să vorbească despre acest eveniment după ce a urmărit la tv tragedia din Apuseni. El este convins că o dronă bine echipată, putea localiza răniții și astfel contribuia la salvarea în timp util a oamenilor nevinovați.
Caransebeșul va deveni primul oraș din România ,, văzut de sus” – primul oraș supravegheat de drone. În scurt timp Municipiul Caransebeș și zona de frontieră cu Serbia a județului Caraș-Severin, vor fi survolate cu ochiul dronelor.
Chiar dacă la prima citire lasă impresia despre filmele SF sau bine cunoscutul „Big Brother” lui Orwell, este vorba de un proiect transfrontalier cu valoarea de 2.300.000 de euro care va fii realizat de Municipiul Caransebeș și Ministerul de Interne a Serbiei, totul în cadrul programului U.E. de cooperare transfrontalieră România-Serbia.
Obiectivele acestui proiect sunt îmbunătățirea sistemelor comune de monitorizare și intervenție în caz de urgență la nivelul zonei transfrontaliere România-Republica Serbia, crearea condițiilor de reducere a riscurilor de hazarde naturale prin implementarea acestor sisteme și creșterea nivelului de instruire al factorilor cu responsabilități în ce privește situațiile de urgență.
Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, a afirmat astăzi că, dronele pe care le va achiziţiona în cadrul unui proiect transfrontalier nu reprezintă un moft al său, după cum s-a titrat în presa centrală, ci vor putea salva vieţi omeneşti în situaţii extreme. Aceste aparate de zbor fără pilot vor fi operaţionale până la sfârşitul anului
Culmea este că neinformat probabil, realizatorul tv Moise Guran, l-a atacat nefondat pe Vela într-o emisiune a sa pe postul național de televizune. Neinfomat suficient probabil, Guran l-a acuzat pe Vela că ,,vrea să supravegheze sărăcia din aer la Caransebeș” asta în condiția în care orașul Caransebeș este cel mai dezvoltat oraș al județului, se dezvoltă într-un ritm continuu iar șomajul este zero. Orașul absoarbe forță de muncă și de la o distanță de 80 de km, mulți reșițeni făcând naveta la muncă la Caransebeș.
Primăria Caransebeș are Proiectul „Managementul comun al situaţiilor de urgenţă în zona transfrontalieră România-Serbia“ a fost retras de pe SEAP, acolo unde fusese pus pentru licitarea dronelor întrucât, după întâmplarea neferictă din Munţii Apuseni, administraţia din Caransebeş a solicitat majorarea sumei pentru achiziţionarea unor drone capabile să zboare în condiţii cât mai grele de temperatură, furtună şi vânt. Potrivit primarului Vela, proiectul a fost modificat în sensul ca, în loc de trei drone de performanţă medie, să se achiziţioneze una singură, dar performantă.
Helicopter prabusit

Marcel Vela vorbeste despre prabușirea de la 1000 de metri si proiectul dronelor

Comentarii

comentarii

3 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO Secretul păstrat de Marcel Vela timp de 7 ani, află ce i-a schimbat primarului viața

 • 24 ianuarie 2014 la 22:14
  Legătură permanentă

  D-le Fuchs, noi nu am facut altceva decat sa preluam niste declaratii, dar daca dv. il faceti mincinos pe dl. Vela- noi vom avea grija sa-i transmitem parerea dv. despre dansul. ok?
  Gata, s-a rezolvat.
  ps. daca d-ta iti inchipuiesti ca aparatul acela a cazut asa ca un meteorit sau ca un bolovan, direct spre sol, te inseli. Nu stii nimic. Mai citeste, mai pune si d-ta. mana pe o carte, dar pt lectura, nu pt fabricat cornete pentru seminte la meci.

 • 24 ianuarie 2014 la 16:09
  Legătură permanentă

  Curioasa afirmatia „ a căzut cu helicopterul din aer de la peste 2000 de metri.„ Poate de la 2000 de KILOMETRI, ca de la 2000 de metri sau 2000 de kilometri tot aia e ca sa scapi cu viata si sa si mergi pe picioare prin zapada. Varful Matania e la 2160 metri. O fi Vela erou pentru caransebeseni, dar pentru redactorul infocs este SUPERMAN!

 • 24 ianuarie 2014 la 6:34
  Legătură permanentă

  Da bine spus evenimentul din Apuseni! Oare cate evenimente trebuie sa mai aiba loc ca sa fie puse lucrurile la punct? Sunt total oripilat si BLAMEZ lipsa vitezei de reactie a autoritatilor in acest caz. A trebuit sa moara doi oameni, unul stiind ca isi va da viata pentru pasagerii acelui avion si acea fata cu un viitor stralucit inainte. Ceilalti au fost salvati de catre niste oameni simpli care nu aveau nici pregatirea sau logistica necesara, aveau doar SIMTUL RESPONSABILITATII PENTRU SEMENI SI MULTA OMENIE IN SUFLET. Respectul meu pentru cei care i-au gasit. In timpuri in care satelitii pot fotografia o moneda de 50 de bani de la inaltimea de un metru, tehnologie performanta, acesti sateni au dat clasa tehnologiei. Cat despre autoritati!!!! Celebrul STS prin mandria lor au refuzat colaborarea cu radioamatorii, care puteau localiza epava cu o acuratete de 50 m. Raportul Ministerului de Interne este la fel de prost facut ca si interventia intarziata. Semnalul a fost receptionat si de catre aeronave de linie care au semnalat incidentul, dar acel controlor de zbor cred ca era prea ocupat sa se joace pe Play-Station. Unde era armata,celebrii vanatori de munte? Poate acum vor vedea importanta SMURD-ului si SALVAMONT-ului cat si logisticii de care au nevoie. Traim intr-o tara cu oameni destepti dar cu o conducere si un sistem DEPLORABILE. Transmit un pios omagiu familiilor indoliate si Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei doi.

Comentariile sunt închise.