@Breaking newsTurism

Festivalul vânătorilor şi pescarilor din Banatul Montan – Festivalul ceaunelor în clocot VIDEO

Festivalul vânătorilor şi pescarilor din Banatul Montan. Cea de a treia ediţie a Festivalului vânătorilor şi pescarilor sportivi este în plină desfăşurare într-un loc mirific în oraşul Oţelu Roşu la poalele Muntelui Mic şi pe malul râului Bistra. Evenimentul a adunat câteva sute de participanţi. Peste 30 de ceaune şi grătare au fost pregătite pentru festival.

Vânătorii au lăsat puştile de-o parte, dar şi-au adus trofeele pe care le-au expus pe panoplii special pregătite pentru manifestare. Au fost prezenţi vânători şi pescari din toate colţurile Banatului Montan. Fiecare şi-a arătat măiestria la ceaun. Unii au pregătit gulaș, alţii tocănite, alţii sarmale sau fasole. Toate având în componenţa carne de vânat. La festival s-au preparat si ciorbe din diferite specii de peşte, tocăniţe de mistreţ, de căprior. În plus, atmosfera a fost întreţinută de artişti de muzică populară, dar şi de dansatorii

Nu au lipsit platourile cu fel de fel de preparate – de la şuncă, pastramă şi cârnaţi de mistreţ sau vânat şi până la pita cu unsoare, cu ceapă şi cu boia și tradiționalul mălai bănățenesc. Totul a fost stropit cu rachie veche, bere şi vin. Atmosferă a fost întreţinuta cu dansuri şi muzica populară. Toţi participanţii au primit diplome şi premii.

Festivalul vânătorilor şi pescarilor din Banatul Montan. La eveniment a fost prezent şi Francisc Vaştag – marele campion mondial şi poate cel mai titrat boxer român. Fery ne-a prezentat un gulaş autentic, dar şi o mâncare de fasole cu cârnaţi vânătoreşti – aşa că la mama lor. Tot la masa lor, am găsit – în afara platoului cu ,,porcării” de toate felurile – pita cu unsoare, ceapă şi boiaua de ardei. O minunăţie.

De la acest festin nu au lipsit politicienii ,,cu greutate”. La festival a fost prezent şi deputatul Florin Iordache, fost ministru si acum vicepreşedintele Comisiei pentru ape păduri fond cinegetic şi pescuit. Acesta spune că ,,susţine legea prin care numărul urşilor să fie redus timp de 5 ani”. De aceeaşi părere este şi senatorul Ion Vela, membru al aceleiaşi comisii, dar și vânător în Grupa Caransebeș. Chiar dacă au opinii politice diferite, la vânătoare se pare că PSD se înţelege cu PNL. Deputata Luminița Jivan spune că s-a simțit foarte bine la această manifestare, mai ales că provine dintr-o familie cu tradiții în arta vânatului. Ea s-a arătat deosebit de încântată de gustul mancarii la ceaun și mai als, de atmosfera de prietenie și bucurie din acel loc. Asta – indiferent de crezul politic al cuiva. Dar, nu au lipsit prefectul județului – vânător și el, precum si un alt mare vânător – interpretul de muzică populară, Nicu Novac.

Festivalul vânătorilor şi pescarilor din Banatul Montan. Ei mai spun că natura lăsată la voia întâmplării creează junglă. Din acest motiv, vânătorii încearcă să creeze un echilibru între speciile de vânat, între marii răpitori, un spaţiu propice, un mediu ambiant pentru dezvoltarea turismului şi a silvoturismului.

Comentarii

comentarii