Friptura de miel cu unt si vin rosu si Friptura de miel la cuptor, cu bere si unt

Incercati aceasta friptura de miel si nu veti mai spune niciodata ca mielul are miros neplacut sau ca nu e gustos.
In plus carnea de miel este bogata in vitamine B, minerale si proteine. Numai daca o consumati in exces va poate provoca neplaceri de digestie. Si inca ceva: nu cumparati miei mai mici de 10-12 kg, carnea lor contine toxine care fac digestia dificila.
miel cu vin
Ingrediente:
– 1 pulpa de miel din spate
– 250 ml vin rosu sec
– 50 g unt
– 2-3 linguri de otet
– 2-3 linguri de ulei
– 5-10 catei de usturoi
– sare, piper, rozmarin, cimbru

Se spala pulpa de miel si dupa ce s-a scurs se unge peste tot cu otet. Se pune intr-un vas, se acopera cu folie de bucatarie si se tine in frigider pana a doua zi.

A doua zi: se amesteca uleiul cu vinul rosu si cu condimentele (in afara de usturoi), se scoate pulpa de miel de la rece si se unge cu marinada obtinuta. Se pune din nou la rece pana a doua zi. La cateva ore se intoarce carnea de miel in vas pentru a se imbiba cu marinada.

Ziua urmatoare este ziua prepararii: Se pune pulpa de miel intr-o tava, se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu usturoiul, se unge cu untul, se toarna marinada peste ea si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 2 ore. Din cand in cand se stropeste cu sosul din tava.

Friptura de miel se serveste simplu, cu salata verde asortata cu ridichi, ceapa verde, castraveti si rosii.

RETETA 2

 

Friptura de miel la cuptor, cu bere si unt

Ingrediente: doua kg de pulpa de miel, sare, piper, boia dulce, usturoi, dupa gust, 2-3 linguri de ulei, bere (circa 1/2 litri)

Pregatire carne de miel. Pulpa de miel se spala, se da cu sare, piper, boia dulce de ardei si se unge cu 1 lingura de ulei. Se curata si se piseaza 2 capatani de usturoi cu care se acopera toata carnea. Astfel pregatita, carnea de miel se pune intr-un vas, se acopera cu folie de bucatarie si se tine la frigider pana a doua zi (poate sta astfel chiar si doua zile).

Preparare friptura de miel. Cand a venit timpul sa faceti friptura, incingeti bine cuptorul, ungeti pulpa de miel cu un strat subtire de unt tinut la temperatura camerei, asezati-o intr-o tava potrivita ca marime pentru ea, turnati peste carne 2 linguri de ulei si bere, astfel incat sa o acoperiti cam la 2/3 din inaltime. Acoperiti tava cu hartie de aluminiu intepata din loc in loc cu furculita si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la foc mediu. Indepartati apoi hartia de aluminiu si mai lasati un timp friptura la cuptor pana se rumeneste. Daca sosul din tava a scazut adaugati putina apa, sau tot bere.
Merge de minune langa o salata din laptuci, rosii, castraveti, ceapa verde.

Pofta buna si Paste fericit!

 

Citeste tu retetele originale AICI: http://www.curademiere.ro/carnea-de-miel-vedeta-sarbatorilor-de-paste/ 

Comentarii

comentarii