Gatim sanatos si gustos – Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente:

cate 2 cartofi roza potriviti de persoana
o cutie de ciuperci sau proaspete
1 ardei gras rosu
pasta de rosii
o cană bulion
o ceapa rosie mare -merge si cea galbenă
patrunjel frunze tocat
1 morcov potrivit dat pe razatoarea mica
sare, piper, coriandru, oregano uscat
o cescuta ulei

Preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dar sa ramână puțin mai tari. Îi scoatem direct in apa rece si ii curățăm de coajă. II taiem apoi pe jumatate si scobim miezul cu ajutorul unei lingurite sa obținem alveole cu grosime potrivită (bărcuțe).
Ceapa roșie o taiem solzișori si o calim în puțin ulei, apoi punem și morcovul, ciupercile tocate, ardeiul cubulete și sare, piper după gust. Lăsăm până se pătrunde bine, apoi punem o linguriță pasta de roșii si daca este prea sec amestecul, adăugăm puțină supă de legume din vegeta fara conservanti. Legăm compoziția cu miezul de la cartofi și potrivim gustul cu condimentele din dotare. Punem și pătrunjelul și gata, lăsăm să se potolească până la călduț.
Cu această compoziție umplem jumătățile de cartofi, le așezăm în tava unsă după care turnăm bulionul îndoit cu puțină supă de zarzavat.
Lăsăm cam jumate de oră la cuptor, peste punem un sos subțire din pastă de roșii, din nouă pătrunjel tocat și gata.
Servim cu murături.

Varianta ,,de dulce”

În compoziție se pot bune bucățele f mici de mezeluri tocate si 2 ouă ca să lege mai bine. Deasupra se poate rade cașcaval sau brânză și se poate servi cu smântână.

Pofta buna

Comments

comments

Powered by Facebook Comments