O altă bunătate pentru la iarnă, pentru camara voastra: Gogosarul puturosului

Ingrediente Gogosarul puturosului
10 kg de gogosar(cantarit dupa ce a fost curatat)
1 litru de otet
1 cana de sare (250 ml cana, adică vreo 300 g)
3 cani de zahar
boabe de piper
foi de dafin
boabe de mustar
frunze si rădăcină de telina
hrean

Mod de preparare:

Se curata gogosarul si se pune intr-un vas.

Se toaca telina si se taie felii.

Intr-o oala se pun pe foc toate.

Cand s-a topit sarea si zaharul, se pune fierbinte peste gogosar.

Se lasa 24 de ore, timp in care se tot amesteca, ca sa se inmoaie.

Dupa 24 de ore se aseaza in borcan, iar in lichidul rezultat se mai pune sare, zahar sau oţet, dacă vă place mai condimentat. Mai exact, lichidul trebuie să fie foarte sărat, foarte acru şi foarte dulce, dar să aibă gust plăcut. Gogoşarul le va trage pe toate iar amestecul este o minune.

Se pune peste gogosar si se aseaza hreanul deasupra.

Legăm cu doi foi de celofan, dar în ziua de azi, mai toate borcanele sunt cu capac. Deci, căpăcim şi punem la rece şi la întuneric în cămară.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments