Incepem saptamana cu ceva foarte usor: File de cod la cuptor cu legume

Daca e peste,e sanatos,usor,pentru regim sau post.Am pregatit astazi file de cod la cuptor, impreuna cu un buchet din legumele de baza.Se prepara foarte repede fara un efort deosebit,avand in vedere ca pestele vine preambalat iar noua nu ne ramane decat sa-l spalam,sa curatam legumele si sa-l punem la cuptor.Cu toate astea rezultatul este spectaculos,gustul pestelui imbinat cu aroma legumelor il fac sa fie unic,daca punem la socoteala si calitatile nutritive,cred ca nu exagerez.Va invit sa parcurgem reteta,impreuna.

Avem nevoie de:

– file de cod…1 kg
– morcovi…300 g
– patrunjel…300 g
– telina…1 bucata
– lamaie…1 bucata
– piper alb macinat…1 lingurita
– sare,oregano…dupa gust
– ulei de masline…2 linguri
– timp de preparare…~ 50 minute
Etape de lucru:
1. Se decongeleaza pestele.
           2. Se pune la stors.
           3. Se curata legumele.
           4. Se pregateste tava care se va unge cu uleiul de masline.
5. Dupa ce am uns tava putem incepe cu aranjarea legumelor,in functie de preferinta,taiate sau intregi.
           6.  Peste legume aranjam pestele apoi adaugam: zeama de lamaie,sare,piper,oregano.
           7.  In functie de gustul fiecaruia se poate pune un strat de legume si deasupra (eu pun).
           8. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se poate pune la cuptor (cuptorul se preincalzeste initial)  timp de aprox.30min.

Preparare file de cod la cuptor cu legume
 O reteta de Angela Petric . Va doresc,pofta buna!
Citeste si alte retete ale Angelei Petric intrand aici: http://www.reteteangela.com/2013/11/file-de-cod-la-cuptor-cu-legume.html

Comentarii

comentarii