Incepem săptămâna cu ceva usor de tot: Paste cu sos alb de smântână și șuncă presată

paste cu albProbabil că ceva supă sau cirbă, a mai rămas de ieri prin frigider. Asa este mereu, felul doi se termină primul iar ciorbă mai avem și pentru azu.
Deci, azi gătim doar felul doi și este ceva foarte ușor; și pentru bucătar, și pentru stomac, dar și pentru portofel: Paste cu sos alb.

Ingrediente:

Paste tip spaghetii, dar la fel de bine merg și cele tip penne sau melcisori.
300 grame șuncă presată Semenic de la MonaLisa sau altă marcă sau chiar salam Victoria. dacă aveți la frigider, merge și șunca de casă, tradiționalul ,,șonc” bănățean
300 g Smantână dulce vîrsată – tot de la Monalisa sau ,,LA DORNA” –
1 bucățică de brânză cu mucegăită tip Bavaria sau dacă nu vă place, 200 g cașcaval
O lingură unt sau margarină sau chiar ulei
3-4 căței de usturoi
50 g măsline negre mici și aromate
Pătrunjel frunze tocat
Piper și sare după gust
În unt, margarină sau ulei puneți la dinstuit usturoiul tocat fin, adăugați imediat șunca cubulețe și măslinele. Turnați smântâna peste șuncă, apoi puneți brânza sau cașcavalul date pe răzătoare și lăsați 5 minute la foc mic să se topească. Potriviți de sare dacă mai trebuie și aruncați un strop de piper măcinat atunci.
Între timp ați pus și pastele la fiert în apă cu sare și un strop de ulei, Lăsați atât și faceți cum scrie pe pungă. Pastele se scurg, se pun pe un platou cu pereți înalți, puneți peste peste sosul din cratiță, deasupra presărați pătrunjel tocat, decorați cu câteva măsline și serviți fierbinte la masă.
Un pagat de vin roșu sau negru, merge perfect, dacă nu, merge și o bere. Nu vorbim aici de siluetă.
Iată și o variantă video aproximativă cu a mea, a rețetei dacă doriți mai multă inspirație.

Comentarii

comentarii