Lansare de carte la Moldova Nouă- Mihai Leonte prezintă publicului creația ,,Amintiri miniere”

AMINTIRI MINIERE coperta IUnii spun că ,,la Moldova Nouă nu se întâmplă nimic deosebit!”. Poate așa văd unii lucrurile însă realitatea este alta.
De aproape 15 ani, un împătimit al colii de hârtie, al scrisului și al cuvântului scris, se luptă pentru aşi tipări scrierile. Și aici vorbim de poetul Mihai Leonte- fostul maistru principal miner, care a lăsat pikamerul, foreza și ,,inima lui Stalin” de o parte și a pus mâna pe tocul cu peniță, foaia de hârtie și mașina de scris.
A scris, a tăiat, a revenit, a corectat, iarăși a scris până ce s-a pomenit cu o carte. După mult timp, cu sprijinul unor oameni de bine- și nu este doar o vorbă în vânt- oameni ai comunităţii locale, a reușit acum să şi tipărească în jur de vreo 2200 de pagini. În format A5.
La capitolul ,,comunitate locală” trebuie amintită Primăria Moldova Nouă, cea care încă de la primul volum ,,Apogeul metaforic 2004” l-a sprijinit pe acest fost ortac. Instituției edilitare i s-au alăturat alți iubitori ai orașului, ai locului, al cuvântului scris și mai ales, ai artelor. Și aici vorbim de Eugen Băleanu, Doru Costică Andronic, Ion Hanganu şi Octav Gafencu. De fapt, Eugen Băleanu este cel care i-a dat lui Leonte în administrare redacția de cultură și lucruri frumoase pe vremea când patrona săptămânalul ,,Vocea Clisurii”.
Mihai Leonte este cunoscut pentru scrierile sale literare despre mineri și minerit. De altfel, unul dintre edilii orașului, a și spus la o lansare de carte că ,,Mihai Leonte este scriitorul minerilor și a vieții acestora, cu bune și cu rele, cu lucruri frumoase și urâte”.
În acest context, pe 19 ianuarie 2014, când ,,scriitorul minerilor” îşi va sărbători ziua de naștere, va avea loc lansarea unei antologii de proză intitulată sugestiv ,,Amintiri miniere 2014”. În cele peste 400 pagini de proză, se vor putea citi povestiri din viaţa minerilor cu care scriitorul Mihai Leonte a muncit peste 30 ani, se vor regăsi oameni, locuri și fapte.
Volumul ,,Amintiri miniere 2014”, va fi lansat într-un cadru prietenesc, la o cafea sau un ceai mirosind a rom și lămâie, la barul lui Eugen Băleanu- ..Ambient Caffe” din cartierul Oraşul Nou, duminică 19 ianuarie 2014, la ora 14.
Autorul vă așteaptă cu drag și, atenție, numărul locurilor este limitat.

Comentarii

comentarii