Mâncare de fasole verde cu carne de porc și pâine pane VIDEO

Reţeta de azi este o mâncare deosebit de gustoasă, hrănitoare, aspectuoasă și mai ales, nu îngrașă. Se poate face cu legume proaspete, dar la fel de gustoasă este și cu legumele din conservă. Eu am plecat cu carne de porc, mai exact, pulpă.

Deci, pentru rețeta de azi avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru reţeta de azi, pentru 6 persoane, avem nevoie de:

  • 500 g carne de porc – pulpă
    – 1 kg fasole verde proaspătă sau congelată sau două borcane de 800 g de fasole conservată
    – 3 cepe, 3 morcovi, 1 pătrunjel + frunze, țelină rădăcină și frunze, 2 ardei graşi, 4 roșii sau o cutie mică de cuburi de roșii, un ardei capia sau un gogoșar – facultativ.
    – ulei, sare, piper, vegeta de casă și o cană cu apă.

Am prăjit bucățile de carne în ulei, pe ambele părti. Pe carne, am presărat un pic de vegeta de casă și piper. Am tăiat carnea în fâșii potrivite.

În uleiul rămas – de fapt un sos, am dinstuit legumele pe care le-am tocat cubulețe – nu așa de mici. Când s-au făcut pe jumătate, am pus fasolea verde și am acoperit cu apă. Am amestecat ușor, am pus capacul și am lăsat până s-a înmuiat carnea.

Am lăsat să scadă un pic, am potrivit gustul de sare, am pus un praf de piper și o mână de frunze de pătrunjel și țelină frunze tocate. Gata! Mâncarea este gata!

Pâinea am tăiat-o felii potrivite. Am bătut bine două ouă cu puțină sare. Am dat pâinea prin ou și am prăjit-o ușor pe ambele părți în ulei încins.

Se poate servi cu smântână, sau, se poate lega cu o lingură de făină desfăcut în smântână sau în apă. Cine vrea, îi poate face și un rântaș. Am mai făcut un mujdei de usturoi și …poftă bună!

Comentarii

comentarii