Pizza cu de toate sau pizza curățenie in frigider VIDEO

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă treziți prin frigider cu bucățele de carne rămase de ieri de la friptură, cu bucăți de cârnați sau capete de salam și bucățele de slănină sau costiță, sau, cine mai știe ce felii de mezeluri de la vreo un platou. La toate astea, se mai adaugă și bucățelele de brânză și cașcaval găsit și ele tot pe acolo. Și ca totul să fie complet, v-a mai rămas și o pungă sau două de aluat. Ce este de făcut cu toate astea ?

Păi, cea mai bună variantă este o …………..pizza cu de toate. Cu acest preparat care se face foarte repede, ați rezolvat și problema mâncării și ați scăpat de toate cele din frigider. În cazul în care nu le aveți în frigider, dați o fugă la Monalisa și de acolo vă cumpărați fel de fel de mezeluri, ce vă place, dar nu mai mult de maxim 100 de g de un fel și nu mai mult de cinci tipuri de mezeluri. Atenție, aceste preparat este o adevărată mâncare bună la o zi de coasă. Are ,,di tătii din cele grele și sățioase”. Și încă ceva: aceeași rețetă se poate face folosind un aluat simplu, ca de pâine. Se întinde bine aluatul, se așează în tavă și……punem tot ce avem pe acolo.

Pentru acest preparat, avem nevoie de:

– O tavă antiaderentă sau una din tablă groasă – dacă nu aveți, puteți pune pe tava pe care o aveți o folie de aluminiu
– aluat ( de care-o fi sau faceti voi)
– fel de fel de mezeluri de prin frigider sau cumpărate: cârnați țărănești, salam cu șuncă, salam Victoria, salam de casă, șuncă de pui sau de porc și cârnați cu cașcaval.
– branză Guda sau 200 g cașcaval
– un borcan ciuperci feliate
– o cutie porumb boabe
– o mână de măsline fără sâmburi sau măsline mici
– gogoșari acri sau castraveți acri
– pastă de roșii sau zacuscă de casă sau
– o ceșcuță bulion de roșii sau
– o lingură pastă de ardei de casă – opțional

Ungem tava cu ulei apoi o tapetăm cu bucata de aluat. Peste – ungem cu zacuscă sau sos de roșii diluat cu bulion. Sau dacă le aveți pe toate trei, puteți să le amestecați și ungeți aluatul cu acest amestec. Peste – punem feliile de mezeluri, apoi ciupercile, boabele de porumb, gogoșarii acri și radem cașcavalul.

Băgăm la cuptorul încins pentru vreo 25 de minute și apoi servim fierbinte cu ketchup și sos de usturoi – opțional. Poftă bună!

Comentarii

comentarii