Pui umplut, la cuptor, cu garnitură de ciuperci VIDEO Chicken stuffed in oven with mushroom topping

Pui umplut la cuptor cu garnitură de ciuperci. O mâncare deosebit de gustoasă, rapidă și foarte ieftină. Chiar dacă sună pompos și aspectul este de masă festivă, nu este mare scofală cu pregătirea ei.
Pentru rețeta noastră avem nevoie de un pui zdravăn, mare și gras,
250 g ficat de pui,
o bucată de piept de porc sau șuncă afumată
3 cepe
usturoi,
ciuperci
pâine uscată, înmuiată și stoarsă
ouă
verdeață
condimente
ulei

Pui umplut la cuptor cu garnitură de ciuperci. Am curățat grăsimea de pe pui, am tăiat-o bucățele și am pus-o la prăjit la foc mic. Când a lăsat grăsime, am pus ceapă și am dinstuit-o. Am pus pieptul de porc tăiat cubulețe și am prăjit mai departe. Am pus ficatul tăiat bucățele, apoi ciupercile. Am lăsat să scadă la foc mic. La final am pus jumate din cantitatea de usturoi tăiat mărunt. Am lăsat câteva minute, apoi am răsturnat compoziția peste pâinea stoarsă. Am lăsat un pic să se stâmpere, am pus verdeața tocată, condimente, două ouă, sare după gust și, am trecut la umplerea puiului.

L-am cusut, l-am uns cu unt – de fapt i-am uns – că eu am lucrat cu doi pui, i-am condimentat și i-am băgat la cuptorul încins. Am lăsat tava în cuptor vreo 50 de minute, am întors puii în tavă și am mai lăsat la cuptor încă 25 de minute.

Am servit la masă cu garnitură de mâncare de ciuperci. Merge cu orice garnitură – de la cartofi prăjiți și până la paste făinoase. Se poate face și cu cartofi ,,bătrâni” dar este excelentă cu cartofi noi. Gătim un pui pentru patru persoane, dar mâncarea ce rezultă, ajunge și pentru 6, pun pariu.

Pui umplut la cuptor cu garnitură de ciuperci. Spor la treabă!

Comentarii

comentarii