SALATA DE PASTE CU CIUPERCI SI ROSII COAPTE

Salatele de paste merg de minune vara. Trebuie sa avem si ceva mai consitent langa legume, asa ca pastele ne ofera portia zilnica de carbohidrati de care avem nevoie.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

200 g Paste Baneasa tip penne
120 g ciuperci
180 g rosii cherry in doua culori
1 lingurita oregano
2 linguri ulei
1 catel usturoi
1 lingura frunze de busuioc proaspat – tocate
cateva frunze mici de busuioc pentru decor
1 lingura parmezan ras fin
1 lingura ( cu varf) parmezan ras mare
sare
piper

Pentru dressing:

1 lingurita rasa mustar Dijon
2 lingurite otet balsamic
6 linguri ulei
sare
piper
1/2 lingurita oregano uscat

PREPARARE:
Pentru inceput pregatim dressing-ul amestecand intr-un borcanel (cu capac) toate ingredientele pana obtinem o compoztie omogena.
Calim usturoiul taiat in 2 sau 3 felii pana devine auriu, apoi il scoatem si il aruncam.
Taiem rosiile cherry in jumatate, le stropim cu ulei, apoi le asezonam cu sare, piper si oregano uscat. Le coacem in jur de 10 minute la 220°C, astfel incat sa fie suficient de tari dar rumenite usor.
In acest timp in uleiul aromat calim ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa si taiate felii si punem pastele la fiert.
Pastele fierte le scurgem de apa, apoi le clatim cu apa rece. Le punem intr-un castron impreuna cu ciupercile, rosiile (pastram cateva pentru decorul final), frunzele de busuioc tocate, parmezanul ras fin, sare, piper si dressing. Amestecam usor, astfel incat sa nu stricam forma rosiilor, apoi decoram cu restul de rosii pastrate, parmezan ras mare si frunze mici de busuioc.
divainbucatarie.ro

Comentarii

comentarii