Tarta rapida cu mere, de post, dar si de dulce
O prăjitură gustoasă, deosebită și care nu trece de 10 lei.
Ingrediente
(Pentru 4 bucati)
200 g aluat foietaj
1 lingura gem
1 lingura apa rece
4 mere verzi, cu textura tare
4 linguri zahar pudra
1 praf scortisoara
sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare
Intindem foaia de aluat, decupam 4 cercuri cu diametrul de 15 cm, apoi le intepam cu furculita. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii subtiri. Feliile le lasam imediat cum le taiem intr-un bol cu apa in care am pus sucul de lamaie. cerc din aluat va fi uns cu gemul subtiat cu o lingura de apa, apoi punem feliile de mere sterse bine de apa. Le pudram cu foarte putin zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute, sau pana se coace foietajul.Lasam sa se raceasca putin tarta apoi o pudram cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Daca nu tinem post o servim cu o cupa de inghetata de vanilie.