Tocăniţă de pipote cu cartofi prăjiţi şi mămăligă VIDEO

Reţeta de astăzi este una foarte simplă cu câteva ingrediente şi foarte puţin tratată termic. Cuprinde pipotele şi inimile, ceapă, ardei, ulei, sare şi piper. Doar atât iar prepararea se face în maxim 30 de minute.

Ingrediente

pipote şi inimi de pui – cam 1 kg amestec la 3 persoane,
6 cepe zdravene – cam 500 g curățată
pastă de ardei sau 2 ardei capia sau roșii,
1 ceșcuță pastă de roșii – de calitate – opţional,
ulei,
sare şi piper după gust
foi de dafin
Opțional – usturoi – după gust, 1 legătura frunze de pătrunjel, o lingură făină albă sau chimion.

Preparare

Pipotele şi inimioarele se țin în apa rece să își dea drumul la sânge.
Ceapă o tăiem peștișori, o o punem la foc cu ulei şi o linguriță de sare să se înmoaie încet – încet. Când ceapa s-a înmuiat pe jumătate, pun pipotele şi inimile, amestec şi pun un capac cât mai etanş. Nu se pune nici măcar un gram de apă. Carnea va lăsa apă suficientă.

Amestec, am grijă să nu se prindă și condimentăm cu un pic de vegeta fără conservanți, dacă vreţi. Eu am folosit doar sare şi piper după gust şi am pus 3 foi de dafin.
Când sunt înmuiate, se adaugă o lingură de faină desfăcută în apă, las 3 minute să fiarbă faina şi să se îngroaşe, pun pătrunjelul, capacul şi sting focul. Tocăniţa mea e gata.
Cine vrea, poate pune pasta de ardei, pasta de roșii şi îi dă o culoare roşie. Dacă doriți, îngroșați cu făină dizolvată în apă şi usturoiul pisat.

Facem o mămăligă pripită din apă, sare, puțin ulei și apă. Pe lângă am făcut nişte cartofi prăjiţi la ceaun în mult ulei, ies crocanţi la exterior şi moi la interior şi..Poftă bună!
Servim fierbinte cu ardei iute cine vrea. Cine preferă, poate pune pătrunjel tocat mărunt.
Atenție: inimile și pipotele, se pot înlocui cu inimă de porc, rinichi sau ficat sau cu carne de porc sau de pasăre. Crește durata de fierbere a cărnii. În cazul rinichilor, atenție, trebuiesc bine curățați și se clătesc în foarte multe ape.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii