Tocanita din carne de oaie – Mancare banateneasca de toamna VIDEO

Tocanita din carne de oaie – Mancare banateneasca de toamna. Reţeta de azi este compusă din carne de oaie şi legume. Noi în Banat îi spunem tocană şi poate fi făcută cu orice fel de carne: vită, porc sau pasăre. Merge făcută şi cu carne pusă în untura la chiscant – garniţa – mai pe înţelesul sudiştilor.

 

 

Pentru o portie care sa ajunga la 6 persoane, eu am folosit:

1 kg carne de oaie – pulpa – tăiată bucăţi mai mari

1 kg ceapă – tăiată mai gros peştişori

500 g ardei gras colorat tăiat feliuţe

200 g marcovi tăiaţi rondele un pic mai groase

5 căţei de usturoi pisat şi amestecat cu câteva linguri de apă

pasta de ardei si pasta de rosii de casa, ulei, sare, piper, foi de dafin, frunze de ţelina

 

Am curăţat ceapă – în cantitate egală cu carnea, pe care am pus-o la dinstuit. După câteva minute am pus ardeiul, un praf de sare, am amestecat şi am pus capacul. După 10 minute, am pus carnea, am amestecat şi am pus cam 200 ml de apă. Merge şi supa de oase, dacă aveţi. Am pus capacul, am lăsat cam 30 de minute, am pus morcovii rondele, am amestecat din nou şi am pus capacul. Am mai lăsat jumătate de oră, apoi am adăugat roşii prăjite şi pastă de ardei, făcute de mine. Am mai lăsat 5 minute, apoi am pus piper măcinat şi foi de dafin – după gust, plus o mână de frunze de ţelina tocate mărunt. Am stins focul , am pus capacul şi gata mâncarea.

 

Tocanita din carne de oaie – Mancare banateneasca de toamna. Am servit cu pâine proaspătă, un ardei iute şi un pahar cu răchie.

Comentarii

comentarii