Tochitură bănățeană ca la pomana porcului VIDEO

Dacă nu ați participat încă la o pomană a porcului, vă propun o rețetă care seamănă perfect, de fapt este un preparat exact ca la masa mare de la pomana porcului. Atenție! Este mâncare ,,grea” tradițională de la bănățenii ,,ăi bătrâni”. Este o bombă calorică si se adresează celor fără probleme de sănătatea gen colesterol, pietre mai știu eu pe unde, sau digestive. Se adresează celor care muncesc din greu, așa cum o făcea țăranul bănățean, paorele din poveste. Noi încercăm să-i redescoperim gustul la condițiile de bloc și aragaz.

Cantităţile necesare pentru ,,o tochitură ca la mama ei” :

Aveţi nevoie pentru cinci- şase persoane, de următoarele ingrediente:
Pulpă de porc cu grăsime – 500gr
Costiţă proaspătă – 300gr
Cârnaţi afumaţi – 200gr
Fleica afumata – 200 g
Kaiser afumat – 200g
300 g ceapa

Cui îi place, poate adăuga şi 300 de grame de ficat de porc si 2 rinichi. Se pune la final.
Pastă de roşii sau bulion- 200 de g sau 350 de mll în cazul bulionului.
Pasta de ardei capia
Boia de ardei dulce sau iute
Vegeta sau sare după gust
Piper
Usturoi (dupa gust)
Faina de malai
Faina de grau
dovleac de placinta
Brânză de oaie sau brânză de burduf
şi cui îi place, smântână
100 g unt
Optional – pasta de mici din care facem niste perisoare

CEapa se caleste pe jumatate. Pulpa de porc se pune la dinstuit cu ulei si ceapa şi vegeta după gust, se pune unutul. Nu se pune apă. Isi lasa carnea. Lasam la capac până se înmoaie. Apoi se adaugă şi costiţa tăiată în bucăţi mai mari, se lasă să se înmoaie la capac, apoi punem cârnaţii, fleica și kaiserul. Ultimul se pune ficatul tăiat în bucăți mai mari. SE pun si rinichii bucati.

La final se adaugă şi pasta de ardei, cea de roşii şi usturoiul pisat sau granule. Punem o cana de apa. Punem capacul și mai lăsăm cam 10 minute. Facem un mălai din mămăliga pripită, făină de grâu, dovleac fiert, drojdie si apa. Se coace la cuptor. Sau, serviți cu pâine proaspătă. Se ,,construieşte” ca în imagini şi nu uitaţi, dacă vă place, şi o farfurie cu murături proaspete.

Comentarii

comentarii