Tren de marfă deraiat între Moniom şi Reşiţa – Linia este praf VIDEO

Linia ferată între Reşita şi Timişoara este praf. Nu trebuie ca un specialist să spună ceea ce se vede cu ochiul liber. Eclisele se mişca toate, şuruburile se scot cu mâna, iar traversele din lemn nu au mai fost înlocuite probabil de pe vremea de când s-a dat linia în folosinţă. Unele traverse sunt putrede si efectiv rupte în două. Linia arata deplorabil, iar despre siguranța circulaţiei nici nu mai încape vorbă. Surse din interiorul CFR şi al operatorului care face transportul de călători între Reşita şi Timişoara, spun că mecanicii se tem să mai meargă cu trenul, mai ales pe porţiunea dintre Reşita şi Bocşa.

Eram obişnuiţi cu deraierile e pe magistrala Caransebeş şi până la Orşova, sau cu problemele dintre Caransebeş şi Reşita, dar iată că acestea încep să apară tot mai des şi pe relaţia Timişoara-Reşiţa. Doar în ultimii doi ani, au fost înregistrate mai multe evenimente – de a căderi de pietre şi copaci şi până la deraieri săi linii furate. despre atacul trenului cu pietre în zona Câlnic, nici nu mai vorbim. Toate acestea dovedesc că infrastructura feroviară este distrusă și învechită şi aici. Asta în condiţia în care este singura posibilitate de a ajunge de la Reşita la Timişoara cu trenul. A doua posibilitate este cu un ocol de peste 100 de km prin Caransebeş şi Lugoj.
Vezi aici ultimele evenimente de pe acest tronson: https://www.infocs.ro/exclusiv-video-tren-oprit-de-copacii-cazuti-pe-calea-ferata-resita-timisoara/
https://www.infocs.ro/tren-deraiat-la-coltan-circulatia-blocata-intre-resita-si-timisoara-pe-calea-ferata-video/
https://www.infocs.ro/video-trenul-de-calatori-resita-timisoara-a-luat-foc-din-nou/
https://www.infocs.ro/video-transport-feroviar-de-lumea-a-iii-a-intre-resita-si-timisoara/
https://www.infocs.ro/video-conditii-inumane-oferite-calatorilor-cu-trenul-si-autobuzele-pe-canicula/
Circulaţia feroviară este oprită de azi dimineaţă între staţiile Bocşa Vasiova şi Reşiţa Nord, asta după ce două vagoane încărcate cu cocs ale unui tren de marfă, au deraiat. Linia ferată este afectată pe o lungime de peste 250 de metri. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Varianta oficială este aceea că s-a gripat un rulment de la o roată de la penultimul vagon iar acesta şi ultimul, au deraiat. În prezent, se acţionează pentru ridicarea vagoanelor pe şină şi reluarea traficului feroviar.

Operatorul de transport a pus autobuze la dispoziţia călătorilor şi se face transbordarea de la staţiile Reşita Nord şi Bocşa Vasiova.

Comentarii

comentarii

One thought on “Tren de marfă deraiat între Moniom şi Reşiţa – Linia este praf VIDEO

  1. Brasovul,nu misca nimic pentru consolidare terasamentului ?Devine un act de curaj sa te zice la Tm cu Regio trans!

Comments are closed.