VIDEO Mancare de cartofi cu afumatura, scazuta la cuptor

Reţeta de azi este pornită de la ideea ,,n-am timp și nu am prea multe prin frigider și nici la magazin nu am timp să merg”. În aceste condiții, nu ne rămâne decât să căutăm prin frigider ce mai avem pe acolo, să tragem o raită în balcon sau în cămară și să mai adunăm ce găsim acolo.
Eu am găsit în frigider niște costiță și niște slănină, în cămară cartofi și ceapă, plus un borcan de tocană de legume. Pe ,,credenț” am găsit vegeta, piper, foi de dafin și făină iar din frigider am mai luat un pic de bulion. Am făcut un mic calcul și m-am apucat de treabă: Am curățat cartofii și i-am tăiat cubulețe, ceapă am tăiat-o la fel, dar mai mare ca în mod obișnuit pentru mâncare, după care, am tăiat cubulețele și slănina și costița.

Am pus într-o cratiță cu pereții groși tot ce am avut pe masă, inclusiv tocană de legume, am mai pus deasupra și o lingură de făină și am amestecat bine de tot. Condimente și vegeta – am pus după gust. Am adăugat apă aproape cât să acopere cartofii, am amestecat din nou, am acoperit cu staniol (merge și cu un capac etanș) și am băgat pentru 40 de minute în cuptorul încins.

Mâncarea este gata. Cine vrea, poate da jos capacul și mai poate lăsa la cuptor vreo 15 minute mâncarea la gratinat. Apoi, am servit-o cu câțiva stropi de pastă de ardei și un pic de pătrunjel verde tocat deasupra, plus un pahar sănătos de bere. Poftă bună!

Comentarii

comentarii