VIDEO O idee pentru o masă festivă de Paști – ciolan afumat fiert si mezeluri

In cazul în care sunteți în pană de idei sau de timp, noi venim cu următoarea propunere: intrați în primul magazin MonaLisa, aruncați o privire prin vitrine, alegeți ce vă place și odată ajunși acasă, dați-vă drumul la imaginație și aranjați platoul cât mai atractiv și cu ce vă place. Nu uitați, un platou reușit este acela care are pe el câte puțin din fiecare fel de mezeluri și mai ales, să fie alese pe gustul fiecăruia. Adică, fiecare să găsească pe platou o bucățică din ceea ce îi place. Un loc important pe platoul de Paști îl are drobul. Că este de miel sau porc – nu contează: aroma și gustul inconfundabil îl dau drobului verdețurile și condimentele. DE reținut că aproape 50% dintre cei ce consumă miel, nu suportă drobul din organe de miel, în schimb, le place cel din carne și organe de porc.

Nu uitați de măria sa CIOLANUL afumat! Mmmmmm – o minunăție. Se poate consuma direct așa cum este – dacă vă place ca bucata de carne să fie mai fermă, mai tare, sau se poate fierbe pe jumătate și se poate servi cald sau rece. Eu pun și o bucată de cârnat afumată la opărit și în zeama în care am preparat afumătura, fierb și câteva ouă. Aroma de afumătură va trece prin coaja oului și-i va da un gust deosebit. Ciolanul se fierbe în apă, dar puteți pune și un pahar sau două de vin în apa în care fierbe.

Eu, le-am pus și așezat pe platou așa cum mi-a venit la îndemână, nu am studiat și nici premeditat cum o să aranjez platoul. Ideile mi-au venit pe rând, în funcție de cum se umplea platoul. Puteți să vă faceți scheme, puteți să calculați dinainte forma și felul în care o să arate platoul la gata, eu – l-am facut mai așa, mai simplu, mai ca la țară.

Nu uitați de hreanul cu smântână sau doar cu oțet, cum vă place, nu uitați de ceapa verde, castraveți, roșii și ridichi. De data asta – fără murături.

Poftă bună și spor la imaginație.

Comentarii

comentarii