VIDEO Pizza impaturita – pizza cu mezeluri si alte lucruri de prin frigider

Mi-a venit acestă idee mai demult, adică, peste compiziția de pe felia de pizza, să mai adaug o foaie de aluat – subtire si bine intinsă. Căldura să coacă compoziția dintre foi, să rîmână suculentă și săftoasă, dar în același timp, foaia să fie crocantă deasupra și pe fundul tăvii. Și mi-a ieșit. O reţetă foarte simplă, o reţetă care vă scăpa de toate ,,rămăşiţele” de prin frigider. Mă refer aici la mezeluri, măsline, brânză şi caşcaval. Ideea mi-a venit în momentul în care am căutat ceva prin frigider şi acolo am dat peste mai multe ,,resturi” de mezeluri rămase de la un platou festiv. Am avut o mică sindrofie şi aşa cum fac de atâta timp, m-am scos pe moment cu ajutorul prietenilor de la Mona Lisa. Am mers la ei şi am luat câteva felii de şuncă, de piept de porc, de şuncă Semenic şi de Praga, o bucată de cârnat pe lângă apoi, le-am pus pe un platou, am pus şi câteva măsline, câteva felii de caşcaval, doua – trei felii de telemea de oaie şi….gata un platou cu care i-am uimit pe toți. Deci, am făcut un aluat din apă, faină, sare, un strop de ulei şi jumate cub de drojdie, l-am frământat şi l-am pus să dospească până şi-a dublat volumul.

Din aluat am întins două foi – una am pus-o pe fundul tăvii pe care am uns-o cu un strop de ulei, apoi am pus deasupra un sos făcut de mine în toamnă din ardei, gogoşari, ceapă , roşii şi ulei, peste am pus mezelurile tăiate cubuleţe, o mâna bună de brânză rasă, bureţi acri – merg bine şi ciupercile, apoi am pus cealaltă foaie de aluat, am presat bine să apropii aluaturile, peste – am pus un strat subţire de sos de roşii, am pus măsline şi caşcaval râs după care am băgat la cuptor pentru 40 de minute la foc mai iute la început.

Și gata – asta este rețeta de azi. Încercaţi şi nu o să vă pară rău. Are un gust şi o textură super, deosebită și, este foarte sățioasă și iese și multă ca și cantitate.

Comentarii

comentarii

5 comentarii la „VIDEO Pizza impaturita – pizza cu mezeluri si alte lucruri de prin frigider

 • 20 noiembrie 2016 la 11:26
  Permalink

  ati incercat ca in loc de apa sa folositi lapte ? iese aluatul mai fin, mai delicat. Eu pun si slanina afumata, dar la ce ati pus dv. acolo, nu mai este nevoie de nimic. Felicitari pt emisiune!

 • 20 noiembrie 2016 la 11:24
  Permalink

  Domnu Vali, cata apa ati pus la aluat? Am fost la Mona Lisa dar nu am gasit pasta din aia cu rosii si ardei. O faceti doar pentru dv ? Care este retea?

 • 20 noiembrie 2016 la 11:22
  Permalink

  frateeeee, iarasi pizza ? Nu ca nu mi-ar placea, dar iarasi pun o kila pe mine 🙂 Super prezentarea- o fac de dragul bucatarului 🙂

 • 20 noiembrie 2016 la 11:21
  Permalink

  Asa este. De multe ori am patit si eu la fel – m-am trezit cu frigiderul plin de fel de fel de mezeluri. catitati mici, dar pe care este pacat sa le aruncam. Am pus in practica si……..felicitari! Domnu Vali – nota 10 cu felicitari!

 • 20 noiembrie 2016 la 11:19
  Permalink

   Am incercat aceasta reteta azi. O idee super, usor de facut iar stilul de prezentare – face toti banii 🙂 Felicitari realizatorilor!

Comentariile sunt închise.