Culinare

VIDEO Pulpe de pui in strat de pătrunjel în pulpă de porc la tigaie cu perișoare aromate, cu sos si legume

Preparatul de azi este un regal al preparatelor din carne fiindcă am folosit carne de pui – pulpe, ceafa de porc şi carne măcinată – pulpa de porc. Nu căutați rețeta pe alte site-uri fiindcă nu o să o găsiți. Este reţeta mea. Ideea mea.
Adică, pulpe de pui condimentate date prin pătrunjel tocat și frecat cu sare, învelite în felii de ceafă de porc bătute bine şi condimentate. Se prind în scobitori bucăţile de pulpă să nu se desfacă după care se trec printr-un sos bechamel la care am folosit ouă, faină, sare, piper, condimente și puţin muştar. Le-am prăjit bine de tot la foc mic, să se pătrundă ambele straturi de carne ( pulpă de porc şi pulpa de pui). Cam 12- 15 minute la foc mic.

Separat am făcut nişte perişoare foarte aromate din carne măcinată de porc, cu ceapă, roşii, ardei și frunze de pătrunjel, am pus orez fiert, un ou, le-am format și le-am fiert, după care, le-am pus într-un sos – aromat și el la rândul său. Sos făcut din usturoi prăjit ușor în ulei, făină și sos de roșii făcut în casă.

Am făcut o garnitură din legume trase la tigaie la care am adăugat câteva ,,bețișoare” de cartofi prăjiţi.

Am folosit:

Carne – pulpe de pui, pulpă de porc și carne măcinată.
Legume – Ceapă tocată solzișori, ardei capia tăiat cubulețe, ardei piperoni tăiat rondele, roșii tăiate cubulețe, cartofi tăiați bețișoare, frunze de pătrunjel tocate mărunt.
Orez fiert.
Un ou crud.
Condimente – tot ce preferați la carne și legume.

Mai departe, rețeta poate fi văzute în materialul video de mai sus.

Comentarii

comentarii