VIDEO Un grătar mixt de 1 Mai cu mici, carnați, porc și carne de pui

Fraţilor, cică este 1 mai muncitoresc, mă rog, mai mult sau mai puțin, dar este 1 Mai. Și dacă este sărbătoare de primăvară, musai să ieșim la un grătar. Mai ales că până acum am crezut că iarna se reîntoarce în Banat și România.
Așa că, am mers la Mona Lisa de unde am luat pastă de mici, cârnați grill și cârnați de porc proaspeți, aripi și ciocănele de pui, ceafă și cotlet de porc – felii cu os gata tăiate- și am trecut la raionul de dulciuri de unde am luat condimente pentru carne de pui și de porc, pentru grătar și friptură.

Ajuns acasă, am dat o raită prin debara și am adunat toate sosurile găsite pe acolo: soia, tabasco, sos brun, sos de usturoi, muştar, sos de roşii, în fine, vreo 6 feluri. Am pus sosurile într-un lighean în proporțiile corespunzătoare – adică – nici prea iute, nici prea acru, nici prea dulce. Am condimentat cu supco ( bineînțeles că ecologic, nu ? ), piper, nucșoară, boabe de muștar și chimion, după care, am adăugat condimentele pentru grătar și carne de porc, plus un plic de condimente pentru cartofi prăjiți.

Am pus o lingură de zahăr, am diluat compoziția cu vin roșu sec, am amestecat bine, apoi am luat bucățile de carne și le-am dat prin acest sos (deosebit de gustos și aromat) și am lăsat la marinat vreo 5 ore. O alt parte din carne am lăsat-o mai ,,de regim”. Nevestei mele nu-i plac condimentele. Așa că, am dat carnea doar cu sare și piper.

Am încins grătarul și am prăjit pe rând mititeii, cârnații. Apoi carnea pe foc mic, în timp și cu capacul de grătar. Am trecut la carnea condimentată în sos. Prima dată am îndepărtat sosul în exces, apoi am pus-o la la prăjit. Eu folosesc un grătar tip tigaie din fontă tratată cu praf de piatră, cu capac din sticlă. Carnea preparată pe acest grătar iese perfect, este crocantă la exterior și suculentă la interior. Este perfectă și gustoasă. Nu-mi place carnea gătită pe grătarul cu cărbuni, efectiv mi-e ,,greu la stomac” de la acel gust și miros. Nu-mi place și gata.


Un pahar de bere, ceva legume, apoi încă vreo două beri şi Poftă bună!

Comentarii

comentarii