VIDEO Varza de toamna cu doua feluri de carne

Dragi prieteni şi iubitori ai bucătăriei şi bucătăritului, reţeta de azi este una simplă, gustoasă şi la îndemâna oricui şi mai ales, este o mâncare pur românească, adică, pre numele ei – varza de toamna cu două feluri de carne, adicăăăă..cu pulpa proaspătă de porc şi ciolan afumat. Unde mai pui că m-am scos al naibii de bine: mai concret, din ciolan mi-am luat vreo 3 bucăţi ce le-am folosit la varză și mi-a rămas una bucata ciolan cu ceva carne pe el şi pentru o porție zdravăna de fasole. Toată această mâncare ajunge undeva la 25 de lei pentru patru persoane iar toate produsele, le-am luat de la MonaLisa.

Deci, am luat varza, vreo două bucăţi cam la o kilă, un morcov sănătos, doi pătrunjei, un ardei capia, unul gras și un gogoşar – fiecare are gustul lui – două cepe, vreo 3 roşii din care am făcut pasta, plus ceva vegeta, ecologică – bineînţeles – piper şi foi de dafin, plus 5 foi de dafin. carnea se comune din vreo 800 g pulpa de porc un pic mai grasă şi un ciolan sănătos din care am luat câteva bucăţi de carne.
s5340131
Am luat ceapă şi am tocat-o mărunt, am pus-o la dinstuit, am lăsat-o vreo 10 minute şi am pus peste ea carnea tăiata bucăţi potrivite. Am pus peste morcovul şi pătrunjelul, am mai lăsat vreo 10 minute timp în care am tocat varza şi am dat-o pe răzătoare apoi am frecat-o cu puţină sare, apoi am pus-o peste carne. Am amestecat bine, apoi am pus peste bucăţile de carne de pe ciolan tăiat în bucăţi mai mari ( ciolanul este semipreparat deja) poi am pus şi ardeiul tăiat cubuleţe, şi am pus un capac. După 20 de minute am pus vegeta şi am amestecat bine după care am pus capacul și am lăsat la foc mic, fără pic de apă. Doar apa ce o lasă varza şi legumele.
s5340149
După 30 de minute – timp în care am mai amestecat din când în când în cratiţa, am adăugat roşiile pe care le-am făcut pasta, (le-am curăţat de pielite, le-am tocat şi le-am prăjit cu câteva linguri de ulei), condimentele, am mai pus capacul 10 minute şi….gata mâncarea.


Eu am servit-o cu smântâna de la MonaLisa şi un ardei iute. Poftă bună!

Comentarii

comentarii