Azi preparam singuri delicatese: Macrou afumat

Ingrediente
macrou congelat
sare fina fara iod dupa gust, dar mai sarat
ulei pentru uns pestii la final
folie alimentara
afumatoare
rumegus de brad

Mod de preparare
Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior.
Se leaga fiecare pestisor in parte de codita, se presara bine cu sare pe toate partile cat si in interior.
Se tin agatati la rece pe balcon sau afara 24 de ore, dupa care se sterg (nu se spală), se zvanta si se afuma cam 24 de ore cu pauze sau ,,pe intens” – adică 12 ore continuu la foc mic.
Dupa afumare i-am agatat din nou la rece şi curent de aer (ferit de pisicile pe care le atrage ca un magnet) vreo 12 ore. Se sterg cu o carpa inmuiata cu putin ulei dupa care se impacheteaza în folie alimentara pentru a nu se usca. Se păstreaza la rece in frigider, dar atentie, verificati sa nu mucegaiasca. Daca stati la casa, se poate pastra mult timp în camara agatat pe prajina.
Se foloseste rumegus de brad…Este cel mai bun pentru afumare si se poate procura de la orice tamplarie sau fabrica de mobila (oricum se arunca).

[youtube id=”9wd9zEwKoGY”]

Comentarii

comentarii