Ciorba de toamna lunga cu legume si taitei

Ingrediente
1 lingura ulei
2 morcovi mari
1 bucata radacina de patrunjel
1 bucata telina
2 cartofi mari
1 ceapa
1/2 ardei kapia rosu
1/2 ardei gras verde/galben
2 catei de usturoi
Sare
Piper
patrunjel verde
200g taitei cu oua.

Mod de preparare
Curatam si spalam legumele. Radacinoasele(morcov,patrunjel,telina) le dam pe razatoarea mare. Ceapa o taiem solzisori, ardeii in cuburi si usturoiul il maruntim.

Punem o oala de 5L pe foc, adaugam uleiul si il lasam la incins. Punem pe rand :ceapa, dupa aprox. 2’, adaugam radacinoasele si usturoiul, amestecam si lasam la calit cam 5’ dupa care adaugam ardeii si cartofii. Asezonam, amestecam si mai calim totul impreuna inca vreo 5’. Peste legume adaugam 4L apa fierbinte, sau supa de oase dupa preferinta si lasam sa fiarba inca 30’. Inainte cu 5’ de a stinge focul, adaugam si taiteii Baneasa. La final, mai asezonam daca este nevoie si servim ciorba cu patrunjel verde tocat deasupra.

Comentarii

comentarii