Este sezonul: Gomboți cu prune sau pe domnește, găluște cu prune

Ingrediente:

1 kg cartofi, 2 oua, 200-300 gr faina, 50 gr gris, 1 kg prune, 50 gr unt, 100 gr pesmet, , sare, scortisoara, 100 gr zahar.
Preparare:

Cartofii i fierbem si i zdrobim ca pentru piure, se adauga ouale, faina, grisul, putina sare si se amesteca repede cateva minute. Se aseaza coca obtinuta pe o planseta presarata cu faina, se formeaza sul si se taie bucatele din care se formeaza foi potrivite de groase, pe ele se pune cate o pruna cu samburele scos, dupa care se strange coca in jurul prunei, se rotunjeste si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cand galustele s-au ridicat deasupra apei se mai lasa sa fiarba 5-6 min dupa care se scot cu o spumiera. Intre timp se prajeste pesmetul in unt, se pun galustele in pesmet si scuturam putin cratita ca sa se ia pesmetul pe galuste. Se presara deasupra cu zahar si scortisoara. Pofta buna!

Comentarii

comentarii