EXCLUSIV Cum ne dregem după sărbători

Câteva secrete pentru a scăpa de greutatea chefurilor din noaptea de Revelion și nu numai, trebuie puse în aplicație câteva trucuri știute și încercate numai de țăranii bănățeni.

Prima dintre metode este deja cunoscută mai de toată lumea: varză…zeamă de varză. Nea Nicolae Gheju din Soceni are și el câteva secrete, alături de „moarea de curechi” cum i se spune în Banat, sau, zeama de la castraveții murați. O fasole verde pregătită ceva mai special, dar tot murată, care ia cu mâna orice mahmureală.

Dacă prima metodă este cunoscută mai de toată lumea, cea de a doua metodă este pe cât de unică, pe atât de originală.

„Eu mai știuă o metodă de revenit după un chef serios, care te scapă de doctori, masaj sau SPA. Dar pentru asta trebuie să veniți afară..:” spume Nea Nicolae.

Omul merge spre un butuc de lemn, aduce un coș, sau o „cotăriță” cum i se spune în Banat și ne dezvăluie secretul. „Dacă spargi o cotăriță de lemne îți trece orice mahmureală. Åži apoi, mai asiguri și necesarul pentru acea zi în casă” mai spune omul.

Comentarii

comentarii