Ghiveci din legume cu ciuperci și orez, la cuptor

Ingrediente:

Ingredientele necesare:

4 cartofi
2 morcovi
1 dovlecel
3 cepe
1 vanata
3 ardei grasi colorati diferit
1 cutie rosii in bulion
1 ceasca de orez
1 cutie ciuperci
5 catei de usturoi
sare, piper, vegeta fara conservanti, ulei
boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel

Preparare:

Punem orezul sa fiarba in 3 cesti de apa cu putina vegeta fara conservanti. Taiem cartofii in felii mai groase pe care le-am asezat pe fundul tavii unse bine cu ulei. Peste- punem dovlecelul tăiat și el felii mai groase, vanata feliata cu tot cu coajă, ardeiul gras tocat mai mare, morcovul taiat felii potrivite. Ceapa, tăiata pestisori, se dinstuie putin in ulei si se pune peste legume ,,miscand” un pic legumele cu lingura de lemn in asa fel incat sa ajunga mai peste tot.

Apoi, am dinstuit o ceapa, dupa care am adaugat ciupercile scurse de zeama si rosiile in bulion. Am condimentat cu sare si piper, dupa gust, apoi am lăsat să scadă un pic, am adaugat usturoiul feliat, am pus si orezul fierbinte, am amestecat si am pus totul peste legume.
Presaram sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei dulce si putin ulei. Adaugam apa fierbinte pana la nivelul a 3/4 (trei sferturi) din legume si am dat totul la cuptorul incins pentru vreo jumatate de ora.
Scoatem tava din cuptor si presaram patrunjelul tocat, si…… Pofta buna!

Comentarii

comentarii