Idei pentru aperitivele pentru masa de Paște – ardei umpluți cu pastă de brânză, somon, dobos, trandafiri si alte bunatati

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArdei umpluti cu branza Bruschete cu branza si usturoi Ciuperci crocante cu susan Hummus Oua de prepelita umplute cu crema de avocado Oua umplute cu pate de ficat Pentru ca se apropie sarbatorile si cu siguranta aveti nevoie de idei pentru aperitive. Asa ca m-am gandit sa le adun aici ata pe ale mele cat si pe cele trimise de prieteni. Sub fiecare grup de poze veti gasi retetele preluate de pe bucatarmaniac.ro

Pentru ca aveam niste branza dulce de vaca ( cum se face branza dulce de vaca, acasa gasiti aici) si pentru ca nu mai facusem de mult am hotarat sa fac niste ardei umpluti cu branza.

Arata frumos si sunt gustosi. Sunt potriviti pentru platouri cu aperitive, mai ales daca folositi mai multe culori de ardei. Sunt si foarte usor de preparat.

Ingrediente: 2 ardei mari grasi, 150 gr. branza dulce, 2 linguri de unt, jumatate dintr-o ceapa mica, 1 lingurita boia dulce, jumatate de lingurita de chimen macinat, 1 lingura de smantana grasa, sare, piper dupa gust.

In branza de vaca dulce, am adaugat boia, sare, piper, chimenul si cepa data prin razatoarea mica, smantana si untul. Le-am amestecat bine cu o furculita.

Am trecut la ardei. Am taiat parte cu codita si samburii, i-am spalat in interior ca sa nu mai ramana samburi, si i-am umplut cu branza preparata dupa cum v-am povestit. I-am introdus la frigider cam jumatate de ora, dupa care i-am scos si i-am taiat felii cu un cutit ascutit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOua de prepelita umplute cu crema de avocado

Ingrediente
10 oua de prepelita
jumatate de avocado
zeama de lamaie
putina smantana
sare

Ouale se fierb tare. Se decojesc si se taie in jumatate. Galbenusul se mixeaza impreuna cu avocado, putina zeama de lamaie, cam o lingurita de smantana grasa si sare, totul dupa gust. Jumatatile de albus se umplu cu aceasta crema si se decoreaza cu ce vreti voi. Se servesc reci, ca aperitiv.
Se pot condimenta picant.
Daca va mai ramane crema, se poate servi intinsa pe paine.

Pastă răcoroasă de humus
hummus1
Ingrediente:
o conserva de naut (240 g naut fiert)
2 catei de usturoi
un sfert de lamaie (pentru zeama)
doua lingurite tahini
sare, piper dupa gust
2 linguri ulei de masline
Mare lucru nu-i de povestit. Se pun toate gramada intr-un vas si se baga blenderul in ele. Pentru treaba asta e bun si robotul de bucatarie sau orice alt obiect cu care puteti sa transformati nautul in pasta. Cred ca si un tel de cartofi sau o furculita ar fi suficient, in lipsa de altceva.
Cum spuneam, se pasireaza toate cele. Zeama de lamaie ar fi bine sa o adaugati dupa gust. La fel, si uleiul de masline. De obicei se mai pune si deasupra, dupa ce humus-ul este gata dar mie mi-a placut fara.

Clătite aperitiv
clatite
INGREDIENTE:
CLATITE:
4-5 linguri faina
un praf de sare
1 lingura zahar
un ou
si lapte cat cuprinde sa facem un aluat de clatite nici prea lichid nici prea gros.

UMPLUTURA:
300-400 gr branza de vaci
ceapa verde
sunca
sare

MOD DE PREPARARE
Incepem cu clatitele. Punem intr-un vas faina, sarea, zaharul si oul si adaugam laptele pe rand pana obtinem aluatul de clatite.Se unge tava cu ulei si se fac clatitele, care se coc si pe o parte si pe alta.
Branza se amesteca cu ceapa taiata,sunca tatiata cubulete si se condimenteaza cu sare. Se pune in clatite si se strang la mijloc din toate partile.

Trandafiri aperitiv
trandafiri aperitiv
Simplu de realizat si de foarte mare efect !!!

Ingrediente:

1 pachet foietaj
salam uscat
!!!! Salamul uscat poate fi inlocuit cu salam de vara,parizer,sunca….dupa preferintele fiecaruia !!!

Mod de preparare:

Foietajul se scoate din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Intindem foaia de foietaj si taiem fasii pe lungime.Apoi o taiem iarasi in doua parti egale pe latime.
Pe fiecare fasie punem felii de salam ( feliate foarte subtire) ,astfel incat jumatate de felie de salam sa fie pe aluat cealata in afara acestuia.Rulam fasiile formanad astfel forma unui trandafir.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins la 200 grade pina ce foietajul s-a rumenit frumos.

Aperitiv de efect cu somon afumat
aperitiv cu somon3
Ingrediente:
1 felie de paine prajita
1 file de somon afumat
1 lingura ulei de masline extravirgin
frunze de patrunjel
marar
1 castravete
piper prospat macinat
putina zeama de lamaie
doua-trei lingurite icre de somon

Voi puteti sa aranjati aperitivul cum va taie imaginatia, dar eu va povestesc cum am facut eu. Am taiat painea prajita in patrate egale. Apoi am taiat castravetele in cuburi mari (2,5 cm ). Am invelit cuburile de castravete in fasii de somon si le-am asezat pe cate o feliuta de paine. Pentru ca sa nu se desfaca si pentru o servire usoara, le-am asigurat cu niste scobitori. Le-am lasat la o parte.
Am amestecat uleiul de masline cu patrunjel tocat foarte marunt, cateva picaturi de zeama de lamaie si piper proaspat macinat. Cu dressingul astfel obtinut, am stropit cuburile de mai sus. Am decorat cu icre de somon si frunze de marar! Simplu , delicios si elegant! Se serveste imediat sau se pastreza cateva ore la frigider.

Doboș din sunca si cascaval
dobos2
Unul din aperitivele cele mai raspandite prin restaurantele romanesti, este dobosul… Si nu ma refer aici, la prajitura cu acelasi nume, de care mi s-a facut brusc pofta, acum, ca mi-am amintit de ea. Este foarte usor de preparat, dar in acelasi timp, poate fi complicat daca nu se respecta anumiti pasi. Poate fi complicat in sensul in care nu va arata cum trebuie atunci cand il taiati.

Ingrediente:
cascaval feliat
sunca presata feliata
unt

Pentru rezultate perfecte, cumparati cascavalul si sunca gata feliate. Eu le-am cumparat feliate si ambalate, pentru ca nu le-am pregatit chiar in ziua aceea.

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Sunca si cascavalul se aseaza in starturi, unse cu unt intre ele. Eu prefer sa incep cu cascavalul, pentru ca se oxideaza mai greu decat sunca. Dupa ce ati terminat de aranjat straturile, puneti dobosul in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Cel mai bine este sa fie invelit intr-o folie alimentara. Dupa aceea, puteti sa il taiati in bucati de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!
preluare bucatarmaniac.ro

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Idei pentru aperitivele pentru masa de Paște – ardei umpluți cu pastă de brânză, somon, dobos, trandafiri si alte bunatati

  • 16 aprilie 2014 la 19:40
    Permalink

    Cei mai apetisanti sunt trandafirii aperitiv. Cred ca sunt si foarte gustosi !

Comentariile sunt închise.