Miei puțini și carne scumpă de Paște la Reșița VIDEO

Mieii sunt la mare căutare în această perioadă, însă par să fie și o raritate. În Piața Reșița Nord doar un singur crescător punea la dispoziția locuitorilor municipiului carne de miel.

Fie că vorbim de ciorbă, friptură sau drob, carnea de miel este principalul ingredient al bucatelor de pe masa de paște. Anul acesta însă acesta se pare că este o raritate, crescătorii de oi au vândut mieii direct de la stană marilor procesatori și nu au mai venit în piețe așa cum făceau până acum

În Piața Reșița Nord din cel mai mare cartier al orasului, s-a stat la coadă și două ore pentru a cumpăra carnea de miel. Un kilogram de carne se vindea cu 30 de lei la ora 10 iar la ora 12, pretul urcase la 35 de lei.

Doar trei puncte de sacrificare în tot județul au fost avizate anul acesta de Direcția sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor Caraș-Severin.

Reșițenii au început să cumpere cele necesare pentru masa de Paște, iar producătorii agricoli le pun la dispoziție produse de sezon: legume, verdețuri și brânză. 

Reșițenii au venit – fie să prospecteze piața, fie să cumpere cele necesare. Ei spun că prețurile sunt pe măsura muncii producătorilor agricoli și nu sunt mai mari ca și anul trecut.

Autoritățile îi sfătuiesc pe cumpărători să fie atenți la produsele pe care le achiziționează și să refuze orice produs dacă au îndoieli cu privire la calitatea acestora.

Cei care mai vor să cumpere carne de miel o mai pot face până pe data de 1 mai, după care, punctele de sacrificare se închid.

Comentarii

comentarii