Pizza cu branza cu mucegai si mezeluri – Cam aceeași Mărie, numa” cu o altă pălărie – mai parfumată

Este aceiaşi reţeta ca la tradiţionala pizza doar ca eu am folosit brânza mucegăită, cu mucegai – mai corect. Într-adevăr, gustul este un pic mai rafinat, dar nu toată lumea agreează brânză cu mucegai. O puteţi înlocui cu ce brânza aveţi prin frigider.
Mi-a venit această idee mai demult, adică, peste compoziția de pe felia de pizza, să adaug brânza cu mucegai ce o am prin frigider. Căldura să coacă compoziția iar brânza să se topească și să dea din gustul ei preparatului.

Și mi-a ieșit. O reţetă foarte simplă, o reţetă care vă scăpa de toate ,,rămăşiţele” de brânză și mezeluri de prin frigider. Mă refer aici la mezeluri, măsline, brânză mucegăită şi caşcaval. Ideea mi-a venit în momentul în care am căutat ceva prin frigider şi acolo am dat peste mai multe ,,resturi” de mezeluri și brânzeturi rămase de la un platou festiv de la ziua neveste-mii. Am avut o mică sindrofie sus pe bloc şi aşa cum facem de atâta timp, m-am scos pe moment cu ajutorul prietenilor de la Mona Lisa.

Am mers la ei şi am mai luat câteva felii de şuncă, de piept de porc, de şuncă Semenic şi de Praga, o bucată de cârnat pe lângă apoi, le-am pus pe un platou, am pus şi câteva măsline, câteva felii de caşcaval, doua – trei felii de telemea de oaie şi….gata un platou cu care i-am uimit pe toți. Asta a fost povestea platoului, acum începe povestea pizzei.

Deci, am făcut un aluat din apă, faină, sare, un strop de ulei şi jumate cub de drojdie, l-am frământat şi l-am pus să dospească până şi-a dublat volumul.
Ingrediente:

– pasta de tomate în care punem vegeta bio, piper şi un pic de boia de ardei dulce sau un borcan de zacuscă de ardei sau vinete. Cu aceasta se unge blatul obținut din aluat.  
Ce punem peste :
roşii cherry, tăiate
măsline negre
şuncă/salam, cârnaţi, slăninuţa, costiţă sau carne de la friptură de prin frigider – tăiate
ciuperci din conservă sau proaspete călite în unt
caşcaval, brânză sau ce brânzeturi cu mucegai avem, toate rase sau sfărâmate.

Cum facem :

1. Aranjaţi blaturile din aluat pe o tavă unsă cu ulei sau din teflon şi ungeţi-le cu pastă de tomate sau zacusca – adică cu baza, cu sosul. Peste am pus pastă de brânză ricotta.
2. Presăraţi mezelurile, ciupercile şi roşiile sau castraveţii sau gogoşari acrii în cantităţile dorite, apoi presăraţi brânză cu mucegai şi caşcavalul ras.

La cuptor încins pentru jumate de oră. Desfaceţi berea, aduceţi pizza şi poftă bună.

Comentarii

comentarii