Sarmale mixte cu carne de porc si vita cu varza acra VIDEO

Pentru rețeta de azi m-am gândit că ar fi mai potrivite nişte sarmalele cu varză acră, dar mai deosebite. Am cam uitat gustul sarmalelor aşa că, este momentul să preparăm nişte sarmale – mai deosebite. O să spuneţi că ce mare scofală sunt ,,nişte sarmale,, ?! Păi sunt fiindcă aşa cum spuneam, sunt deosebite fiindcă sunt sarmale la cuptor cu două feluri de carne.

Umplutură de sarmale este aproape cea clasică, doar că pun și o parte de carne de vită: orez, ceapă, carne de porc, carne de vită, condimente şi varza pentru împachetat. Numai că, sarmalele mele sunt mai ,,deștepte” fiindcă sunt cu o umplutură mai deosebită:

Umplutura clasică – adică sarmale din carne de porc – 1 kg carne tocată de porc, 300 g carne de vită, 250 g ceapă, 150 gr orez, doi ardei proaspeți, o lingură pastă de ardei capia, o cană de bulion de roşii, sare, vegeta de casă, piper, boia de ardei, cimbru, mărar și ce condimente mai referați, un ou.

Ceapă o toc şi aproximativ 60% din ea o călesc în ulei. Când a devenit sticloasă, pun acolo în ea ,,vegeta” de casă (vezi reţeta aici: https://www.infocs.ro/azi-preparam-vegeta-sau-concentrat-de-legume-acasa-video/ ) boia de ardei, piper şi pastă de ardei capia. Le dinstui bine şi la final, sting focul şi pun acolo restul de ceapă crudă şi orezul. Las compoziţia să se răcească, apoi o împart peste cele trei feluri de carne. Ca să leg compoziţia, pun câteva albușuri de ou. Frământ bine compoziţiile, după care, mă apuc la împachetat sarmalele.

Este de la sine înţeles că or să fie cât mai mici fiindcă – în Banat, sarmalele se fac cam cât e foaia de varză.

Din inima de varză şi ce-mi rămâne de la fasonat frunzele, fac un pat unde mai pun câteva felii de slănină, soricul de la carne, sau afumătura şi foi de dafin cu câteva firişoare de cimbru. Cui îi place, poate pune o lingură sau două de pastă de roşii. Apoi aşezăm sarmalele şi tot aşa până ajungem la ultimul strat peste care punem varza tocată fin, foi de dafin, cimbru, eventual mărar şi o lingură de pastă de roşii, exact ca la pat.

Pun apa, o farfurie să nu se ridice şi la cuptor cu ele. Se pot fierbe în mod obişnuit, cum vă place. După două ore, ridic farfuria și le mai las 10 mânuţe așa ca să se gratineze un pic.

Le încercăm să fie fierte, apoi pregătim o porţie generoasă, punem sântână, un pahar de vin roșu şi, eu folosesc pâine. Alţii e prefera cu mămăligă. Recunosc, mămăliga nu este slăbiciunea mea. Îmi place foarte mult cu brânză şi smântâna şi….asta e! Apropo, merge și cu ardei iute.

Astea sunt sarmalele mele. Sunt altfel fiindcă…….arată super, mai altfel, în farfurie.

Poftă bună şi spor la treabă!

Comentarii

comentarii