Somon cubulete pe legume la capac cu cartofi prajiti VIDEO

Idee pentru masa de Florii cand avem dezlegare la peste. O reţetă simplă şi deosebită atât ca gust cât şi ca aspect. Şi unde mai pui faptul că somonul este somon de captură – deci natural fără ,,euri” iar preţul bate orice concurența: în jur de 20 lei kg. Somonul îl găsiţi la Mona Lisa, de fapt, doar în magazinele Mona Lisa.

Pe lângă o bucată de somon cam de un kg pe care l-am curăţat, l-am spălat lam facut fileuri și l-am dat cu sare și piper, am mai folosit o rădăcină de pătrunjel, una de păstârnac, vreo 4 morcovi, 5 – 6 cepe, o bucată de praz, roşii tăiate cubulețe, ardei gras verde şi roşu, dovlecel, o vânătă, ciuperci pleurotus, două andive, 300 g varza de Bruxelles, sau conopida, sau brocoli, vegeta de casă, sare, piper, foi de dafin, jumate pachet de unt și puțin ulei.

Legumele le-am tocat destul de mare şi le-am pus la dinstuit cu capac, pe rând, în puţin ulei. Am început cu ceapă, am pus prazul, un praf de sare şi am lăsat să se înmoaie la capac. Apoi am pus rădacinoasele, am stat la o bere vreo 10 minute după care am pus peste tot acest amestec roşiile andivele și ciupercile fierte. Am lăsat focul foarte mic, am obținut un amestec – un pat din legume cu un gust delicios.

Somonul l-am verificat de oase, l-am tăiat cubuleţe mari și l-am pus în cratiță peste legume. Am pus sare şi piper, apoi capacul și l-am mai lăsat la foc foarte mic atâta timp cât mi-a luat să fac o porție de cartofi prăjiți aurii.

Am pus legumele şi peştele într-o farfurie, pâine, un pahar de bere la sfârşit, și

Poftă bună!

Comentarii

comentarii