Straturi de varza cu cartofi noi si carne, la cuptor

Ingrediente:
1/2 kg carne pulpa de porc mai grasa cubulețe
O varza mică maxim de 1 kg
2 morcovi
4 cepe
2 ardei
1 kg cartofi noi ,,roza”
frunze de țelină
mărar verde
piper, boia, vegeta – fără conservanți, foi de dafin
300 g roșii felii
2 ardei roșii rondele
200 g smantana bătută cu 2 ouă – asta este opțională

Cum fac eu:

Ceapa si ardeiul tăiate fideluță mai groase, se călesc cu o lingură de untură sau cu câteva linguri de ulei. Se adaugă carnea, se picură un pic de apă și se lasă până se face pe jumătate, cam 15 minute cu capac. Se pun condimentele și vegeta- după gust. Să nu uitați de boiaua de ardei și frunzele de țelină tocate.
Varza se toacă și se călește cu piper și mărar la final în untură sau ulei, tot pe jumătate.

Se ia un vas cu pereții groși, se pune un rând de varză, carnea cu legume, un strat de cartofi, condimente, felii de roșii, din nou varza, carnea, cartofii și deasupra roșiile și ardeii rondele. Peste turnăm smântâna bătută cu ouăle.

Se dă la cuptorul încins cam 40 de minute.

Atenție la grăsime – mancarea asta este mai grasă și mai săftoasă de felul ei și merge cu castraveți acriți la soare sau cu salată din roșii cu ceapă.

Se poate înlocui pâinea cu mămăligă, dar atenție, musai se înmoaie și se tăvălesc bucățile – din ce-o fi – prin saftul lăsat.
foto:ucus.wordpress.com

Comentarii

comentarii