Tocăniţă din carne de vită cu ciuperci și legume VIDEO

Azi lucram cu carnea de vită: pulpă, coastă, limbă și coadă. Fiecare pentru ceva: din limbă, coadă și pielițele ce cad de la curățarea pulpei, facem supă, iar din pulpă și carnea de pe coastă, facem tocăniță. Pentru reţeta de azi avem nevoie de:

1 kg pulpa de vită
250 g carne de pe coasta
500 g ceapa
200 g ardei gras proaspăt
3 morcovi
o bucată de ţelină
condimente: piper, boia, vegeta de casă, fulgi de ardei iute, foi de dafin
50 g pasta de roşii
30 g pasta de ardei dulce
500 g ciuperci proaspete

Ceapă o tăiam peştişori şi o punem la călit – dacă avem, în ulei amestecat cu o lingură bună de untură. Carnea se curăță de pielițe, se taie bucăți potrivite pe care le punem peste ceapa înmuiată – sticloasă. Peste ceapă și carne – pun sare. Am pus capacul și am lăsat așa la foc mic cam vreo 15 minute. Capacul nu dă voie apei să se evaporeze iar carnea se face în suc propriu. Adăugam țelina și morcovul tocate mărunt și ardeiul tăiat cubulețe. Amestec bine și pun capacul etanș și las așa cam 15 minute. Apoi, pun ciupercile tăiată feliuțe, dar nu prea subțiri. Amestec ușor și pun din nou capacul și las cam 20 de minute. În cazul în care scade prea mult, se poate adăuga apă fierbinte sau supă.

După ce s-a înmuiat carnea bine de tot și legumele sunt făcute, se adaugă boia de ardei, vegeta de casă, pasta de roșii. fulgii de ardei iute și foi de dafin. Se amestecă bine și se pune capacul. În cinci minute, mâncarea este gata.

Facem o mămăligă și servim cu tocăniță alături de un pahar de bere sau de vin. Merge foarte bine și cu pâine. Poftă bună!

Comentarii

comentarii