Varza dulce cu piept de porc şi legume VIDEO

Varza dulce cu piept de porc şi legume. Mâncarea mea de azi este foarte simplă: am folosit puţine ingrediente, doar varza, legume, carne proaspătă şi câteva condimente.

Aşa că pentru reţetă de azi am folosit

cam 2 kg de varză dulce tocată şi frecata cu un pic de sare
piept de porc cu os sau fără – proaspăt – cam 1 kg
3 cepe potrivite tocate mai grosier
2 bucăţi de praz – cam 300 de grame
vreo 3 morcovi pricăjiţi, un păstârnac şi un pătrunjel plus vreo 2 ardei prinşi de toamna pe afară,
ulei, sare, piper, pasta de ardei şi de roşii, foi de dafin și ardei iute.
Cine vrea pune la sfârşit smântâna la servit.

Carnea am pus-o la capac cu sare şi vegeta de casă, am mai pus un pic de apă și am lăsat până s-a făcut bine.

Am tocat varza şi am pus-o cu un pic de sare să se înmoaie. Ceapă tocată am prăjit-o 3 minute în ulei, după care, am pus un praf de sare, am adăugat restul de legume tocate său râse – jumătate din ele – şi am acoperit cu capac etanş şi am lăsat totul la foc mic. Am pus varza bine stoarsa şi am amestecat. Am pus şi o cană cu apa, capacul şi am lăsat la foc mic. Am lăsat să fiarbă amestecând atunci când se cerea. Am potrivit de gust cu condimente.

Varza dulce cu piept de porc şi legume. Restul legumelor le-am pus la dinstuit cu capac, am pus apă cât să acopere un pic legumele şi le-am legat cu un dovlecel dat pe răzătoare. Am mai lăsat la foc mic cam 20 de minute, am amestecat cu grijă să nu se prindă, am potrivit de gust cu piper şi sare şi la final am pus câteva linguri de pastă de ardei amestecată cu pastă de roşii. Este un preparat făcut de mine în casă. Am mai gustat de sare, am pus lăsat încă 5 minute şi la final am pus deasupra frunze de ţelina tocate mărunt. Puteţi pune mărar sau cimbru. Ce vă place.

Se serveşte cu pâine şi obligatoriu cu o ţuică înainte și o bere după. Poftă bună!

Mâncarea aceasta merge făcuta şi cu varză acră.

Comentarii

comentarii