VIDEO Prânz de 10 lei la 3 persoane – Ciorbă de pui și aripi la tigaie cu cartofi prăjiți

Deja a devenit obișnuit ca retaurantele să își facă reclamă oferind un ,,meniu al zilei la un preț șoc” de aproximativ 13-14 lei de persoană. La prețurile practicate de restuarnate unde în general o masă de prânz poate costa pentru o persoană și cât patru kilograme de carne cu tot cu legume, prețul pare destul de mic. Dar, iată că eu împreună cu prietenii de la Mona Lisa vă oferim un prânz pentru 3 persoane cu un preț mult mai mic. Dragi prieteni, pentru azi pregătim un meniu simplu, ieftin, rapid, dar în același timp, foarte gustos: ciorbiță din spinări de pui la felul întâi și aripi de pui prajite la tigaie cu cartofi prajiți la ceaun.
Este o mâncare pentru trei persoane, gustoasă, sănătoase și care costă doar …10 lei. Da, dacă vreți, se și poate – un meniu gustos cu doar 10 lei. Cu condiția să mergeți să cumpărați ingredientele de la magazinul care trebuie, în cazul meu, de la Mona Lisa – magazinul care are prețuri mici și lună de lună oferte atractive. Nu sunt povești, este pe încercate și pe probate – dovata video o aveți. Mai adaug faptul că ieșiți la un preț de maxim 15 lei dacă faceti cumpărături din orice magazin, chiar fără oferte.

Deci, iată de ce avem nevoie și în ce cantități:

3 spinări de pui – costă 2.50 de lei kg – pe noi ne ajung 1,50 lei toate trei
9 aripi de pui – costă 8,50 lei kg – pe noi ne-au ajuns 5,50 lei toate 9
1 kg de cartofi – costă 1,50 lei kg – atât am dat și eu pe ei
Total până acum = 8,5 lei
Zarzavat – 1,5 lei
Total – 10 lei

Mai folosim restul ingredientelor pe care fiecare le are acasă: untură sau ulei pentru cartofi, sare, piper, zarzavat pentru ciorbă sau cumpărați de la magazin (aveți 1,5 lei pentru asta), o mână de tăiței.

Pe lângă aripile prăjite și cartifi, merg foarte bine murăturile de la butoiul din balcon sau din cămară pe care le-ați pus în toamnă la murat.

Carnea se curăță și se trece prin flacăra de la aragaz, apoi pregătiți mai departe exact ca în rețeta video.

Spor la treabă și poftă bună!

Comentarii

comentarii