VIDEO Propunere dulce: Papanasi cu dulceata si smantana

Un preperat delicios, dar atenție, foarte sățios și cu mare putere calorică. Nici să nu vă gândiți la aceast preperat dacă sunteți la cură de slăbire sau puneți în calcul tot ce puneți pe masă.

Ingrediente pentru 15 bucăți:

Pentru aluat:

800 g branza dulce de vacă, mai grasp și mai moale, dar nu zemoasă
4 oua
50 g zahar
1 zahăr vaniliat
O linguriță de sare și una de bicarbonat nestins
400 g faina
4 linguri de gris
o lingură de unt
coajă de lămâie
ulei pentru prajit

La servire folosim:

Dulceata de fructe de pădure, capsuni sau visine ori smochine
Smântână semidulce
Un praf de zahăr vaniliat

La mixer sau într-un castron, amestecam toate ingredientele pe rând: branza dulce, urmează ouăle întregi, untul, sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu și la final adaugati faina și jumătate din gris. NU folosiți branză prea seacă sau prea slabă, vor ieși papanașii tari. Nu puneți prea multă zahăr- se vor maroni la prăjit.

Se malaxează bine amestecul, dacă mai cere – se pune restul de gris și eventual – puțină făină, dar tot câte un pic. ZÎn cazul în care vă iese prea sec sau tare, puneți o lingură sau două de smântână.

Nu se frământă prea mult, ci, doar până se omogenizează, după care, se lasă la odihnit vreo 15 minute, dar la cald, nu la rece. Se întinde un sul pe masa dată cu ulei, nu cu făină fiincă se întăresc prea tare papanașii și se arde și uleiul. Formăm inele, așa ca în materialul video, câte o bilă, și punem la prăjit la foc potrivit spre mic ca să se pătrundă încet fiindcă avem un aluat greu în lucru. Se răsucesc când pe o parte, când pe alta. Îi rumenim un pic mai tare.
Se lasă să se ridice și să se rumenească frumos, se scot pe șervete de hârtie și-i servim cu dulceașp și smântână peste care punem zahăr pudră. Nu uitați, aluatul nu este prea dulce.

[youtube id=”0XokP6_oWSA”]

Sunt foarte buni fierbințși sau calzi, dar reci, sunt ,,grei”.

bucatarmaniac.ro

Comentarii

comentarii