VIDEO Reţeta tocană de legume cu mezeluri şi ficat (Curatenie in frigider)

Așa cum o face de ani buni, S.C. Mona Lisa Comtur sponsorizează această rubrică. Și vorbim aici de ceva ani. Nu uitați că la Mona Lisa, găsiți tot ce aveți nevoie pentru bucataria dumneavoastră: de la carne proaspătă și până lactate, mezeluri, legume și produse cosmetice. Nu uitați de promoțiile lunii unde diferența de preț este considerabilă la produsele aflate în promoție. Deci, acest preparat nu este o tocană de legume, nu este un ghiveci, este o tocăniță căreia eu îi spun ,,curățenie în frigider” și care de fiecare dată, are alte ingrediente. DE această dată am adunat toate mezelurile mai vechi de o zi din frigider și le-am pus la gătit.

Am luat legumele – respectiv ceapă multă – pe care am tăiat-o peștișori și am dinstuit-o în ulei. Am adăugat mezelurile tăiate bucățele, vreo 3 ardei cubulețe, roșiile – cubulețe și ele, după care, am pus un ,pilaf” din orez pe jumătate fiert cu niște legume rămase de la o ciorbă. Am amestecat totul încet să nu rup bucățile de carne, am condimentat cu sare, piper și un strop de vegeta ( ştiu ce se spune de vegeta, dar mie îmi place și o folosesc de 50 de ani şi mă simt bine-meci). La final, am aruncat o mână de pătrunjel verde peste tot ce era în cratiță, am pusa capacul și am oprit focul. Gata.

Ficatul l-am dat printr-un amestec de făină cu sare, cu ..vegeta – (fără înjurături) şi piper. L-am prăjit la capac ca să nu sară.

Poftă bună cu o bere rece pe lângă.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments