Azi mergem in China pentru un Porc chinezesc si orez cu ou

Ingrediente:

400 gr carne de porc
1 lingura amidon
legume diverse
sos de soia
sos chili
ulei de arahide (sau de masline)
350 gr de orez cu bob lung
2 oua

Preparare:

Am taiat carnea de porc in fasii, dupa care am impreunat-o cu amidonul si am pus-o la prajit in putin (o lingura) ulei de arahide (puteti folosi orice alt ulei, sau chiar deloc, carnea de porc fiind destul de grasa oricum). Dupa ce s-a prajit am scos-o pe farfurie si in sosul din wok am adaugat legumele, care se frig al dente. Am pus carnea inapoi in wok, am stropit cu sos de soia (cam 30 ml) si sos chili. Sa nu puneti sare, deoarece sosul de soia este destul de sarat.
Orezul il fierbeti in apa cu putina sare, insa si acesta trebuie sa fie un pic al dente, ca sa nu se transforme in mamaliga, atunci cand e prajit cu oul. Am batut doua oua, pe care le-am pus in tigaia cu putin ulei si am amestecat incontinuu, sa se tranforme in fasiute subtiri, dupa care am adaugat si orezul scurs de apa. Nimic mai simplu.
Mancarea chinezeasca, trebuie sa respecte trei reguli: culoare, gust si sa fie placuta ochiului.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments