Carne – Boboc de rață cu varză dulce – Supă de rață cu tăiței VIDEO

Carne – Boboc de rață cu varză dulce – Supă de rață cu tăiței Rețeta de azi este dedicată verzei și cărnii de rață. Mai exact, rața întreagă din care se pot prepara cel puțin două feluri de mâncare. Eu voi pregăti o supă și o mâncare din carne de rață cu varză dulce. Pentru rețeta noastră avem nevoie de: 1 rață, dar poate fi și carne de cocoș, gâscă, găină grasă sau curcan Morcovi, pătrunjel, țelină, ceapă, doi ardei, câteva roșii. Se pot înlocui cu pastă de ardei și de roșii vegeta de casă – opțional, sare, piper, foi de dafin, ulei 1 varză dulce – se poate face și cu varză acră.

După ce am curățat bine rața și am pârlit-o, mă apuc și tranșez rața: scot pieptul, pulpele și aripile, iar din spate, gât și vârful aripilor, fac supa. Prima dată curăț bine carnea de pielițe și grăsime. În puțin ulei, pun și prăjesc pe trei sferturi bucățile de carne – pulpele, aripile și pieptul.

În grăsimea rămasă pun bucățelele de grăsime și piele ,,ce au căzut” când am curățat carnea. Le prăjesc bine și peste ele pun zarzavatul tăiat cubulețe. Când s-a înmuiat zarzavatul, pun varza tăiată fideluță. Când s-a înmuiat, pun altă varză peste, până o termin pe toată. Las vreo 10 minute la capac, apoi pun toată carnea prăjită. Pun capacul și las 10 minute.

Amestec bine în varză și pun ardeiul și roșiile cubulețe – sau pastă. las la foc mic, cu capac. Dacă mâncarea ,,cere apă” – adică e prea scăzută – pun o cană de supă. Las să se facă varza până se înmoaie, amestec din când, potrivesc de gust cu sare și piper, pun foile de dafin, mai las la capac cinci minute și …gata mâncarea.

Pentru supă, pun la fiert carnea în apă rece cu sare. Adică spatele, târtița, gâtul și vârful de la aripi. Las la fiert la foc mic, spumez să fie supa limpede, pun două cepe, 3 morcovi, 1 sau 2 pătrunjei, o bucată de țelină și dacă am, o bucată de gulie. Las la foc mic, mai potrivesc gustul cu vegeta de casă dacă trebuie. Când a fiert bine carnea și zarzavatul, opresc focul, las să se astâmpere câteva minute, strecor supa și pun tăiței sau găluște din gris.

Și gata mâncarea mea. Varza se servește cu pâine proaspătă, dar merge bine și cu mămăligă. Cine vrea, poate pune și o lingură de smântână în farfurie.

Un pahar de răchie înainte și unul de vin sau o bere la final. Spor la treabă și poftă bună!

Comentarii

comentarii

One thought on “Carne – Boboc de rață cu varză dulce – Supă de rață cu tăiței VIDEO

Comments are closed.